Hlavní obsah

Bývalý fotbalista Chelsea Oscar by rád reprezentoval Čínu

Praha

Bývalý záložník Chelsea Oscar by rád reprezentoval Čínu, kde od roku 2017 působí v týmu Šanghaj SIGP. Osmadvacetiletý fotbalista si od odchodu do Číny nezahrál za reprezentaci rodné Brazílie, ale protože v jejím dresu v minulosti nastoupil téměř v pěti desítkách zápasů, podle současných pravidel FIFA už změnit národnost nemůže.

Foto: Sport.cz

Bývalý záložník Chelsea Oscar by rád reprezentoval Čínu

Článek

"Přemýšlím o tom, protože je těžké dostat do brazilského týmu, když působím tady," řekl Oscar televizi CGTN k reprezentaci Číny. "Všichni tu vidí, jak dobře hraju. Myslím, že bych mohl pomoci, kdyby se změnila pravidla."

Podle regulí FIFA nesmějí fotbalisté měnit národnost poté, co za původní zemi hráli na seniorské úrovni v oficiálních zápasech. Oscar má na kontě 47 startů za Brazílii včetně účasti na domácím mistrovství světa 2014. Kanárkový dres oblékl dosud naposledy o rok později.

Ve snaze postoupit na mistrovství světa 2022 do Kataru začala Čína naturalizovat zahraniční hráče, kteří nemají žádné rodinné vazby k zemi. Prvním byl brazilský útočník Elkeson, jenž ve čtyřech zápasech za nejlidnatější zemi světa vstřelil tři góly, poté následovali další Brazilci.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín