Hlavní obsah

Třetí místo je obrovský úspěch, řekl trenér United Solskjaer

Praha

Trenér fotbalistů Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer považuje za obrovský úspěch, že "Rudí ďáblové" dokončili sezonu anglické ligy na třetím místě a po roční pauze si zajistili účast ve skupině Ligy mistrů. United v nedělním závěrečném 38. kole zvládli přímý souboj o LM a v Leicesteru zvítězili 2:0. Sérii bez porážky v Premier League natáhli na 14 zápasů.

Foto: Clive Brunskill, Reuters

renér fotbalistů Manchesteru United Ole Gunnar Solskjaer

Článek

"Je to pro nás obrovský úspěch. Už před Leicesterem jsme si řekli, že bez ohledu na to, co se v posledním kole stane, jsme ušli velký kus cesty. Jsme velmi pyšní na naši práci," uvedl Solskjaer na tiskové konferenci.

Kvůli nepovedenému vstupu do sezony se spekulovalo o jeho budoucnosti na lavičce United. "Pokud jsem kritizován, tak mě to posiluje a ještě víc věřím tomu, co dělám. Ale příliš mě nechvalte, prosím. Třetí místo je fantastický úspěch pro všechny vzhledem k tomu, kde jsme byli před několika měsíci," prohlásil sedmačtyřicetiletý norský kouč.

"Postup do Ligy mistrů znamená v příštím ročníku lepší soupeře a velké zápasy. Přesně to naši hráči potřebují k růstu. Není to jako Evropská liga, kde můžete šetřit opory a dát nějaký prostor mladíkům. Teď budeme muset jít v plné síle do všech zápasů," doplnil někdejší reprezentační útočník, který loni s United skončil na šesté příčce anglické ligy.

Manchesterský tým letos výrazně pozvedl záložník Bruno Fernandes. Lednová posila ze Sportingu Lisabon ve 14 ligových utkáních zaznamenala osm gólů a sedm asistencí. V Leicesteru Fernandes vstřelil vítěznou branku z penalty.

"Musíme uznat, že jeho příchod na nás měl masivní dopad. Pomohl nám nejen střílením a připravováním gólů, ale také svým entusiasmem a mentalitou," ocenil Solskjaer portugalského reprezentanta.

Reklama