Hlavní obsah

Nehraje se! Sparta ruší naplánovaný program

Praha
Aktualizováno

Letní příprava začala, ligové kluby ovšem žijí v nejistotě, zda ji naplní podle plánu. Fotbalisté pražské Sparty mohou být příkladem. V úterý odpoledne se měli ve svém tréninkovém centru na Strahově utkat s Vltavínem. Vedení letenského klubu však zápas raději zrušilo. Z preventivních důvodů, kvůli zhoršující se epidemiologickou situaci v Praze.

První trénink fotbalistů Sparty v letní přípravěVideo: Sparta.cz

 
Článek
Fotogalerie

Doba je zlá. I naplánovaný přípravný zápas za zavřenými dveřmi, který se měl hrát bez přítomnosti diváků od 16:00, by mohl být riskantním podnikem.

Pro jistotu se tedy konat nebude. „S ohledem na zhoršující se epidemiologickou situaci v Praze se vedení klubu rozhodlo utkání s Vltavínem zrušit," oznámila Sparta na svém webu.

„Tento krok nesouvisí se skutečností, že by byl pozitivně testován hráč nebo člen realizačního týmu A-mužstva Sparty," ujišťuje ještě ve stručném oznámení.

Celý areál je vydezinfikovaný

Letenští zahájili přípravu v pátek zátěžovými testy na FTVS a prvním tréninkem na Strahově.

Dnešní duel s Vltavínem byl prvním bodem itineráře krátkého přípravného období. Na sobotní dopoledne má Sparta ještě naplánováno utkání s Táborskem, také na Strahově. Jeho osud bude nejspíš také závislý od epidemiologické situace.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Drchal ze Sparty střílí gól během pžípravného utkání s Loko Vltavín.

Od 4. do 14. srpna má Kotalův tým v plánu soustředění v rakouském Bad Kleinkirchheimu se čtyři přípravnými zápasy.

Sparta v minulých dnech vydezinfikovala celý areál tréninkového centra. Kvůli výskytu koronaviru v týmu totiž museli přerušit letní přípravu hráči třetiligové sparťanské rezervy. Nastoupili na dva týdny do karantény a klub zrušil plánované soustředění v Písku.

Mladí sparťané se nakazili na party v pražském nočním klubu Techtle Mechtle.

Reklama

Související témata: