Hlavní obsah

Inter - Neapol 2:0Bitva o druhé místo vrcholí, výhry slaví Inter Milán i Bergamo

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Interu Milán zvítězili v 37. kole Série A na vlastním hřišti nad Neapolí 2:0 a nadále drží druhé místo v tabulce s jednobodovým náskokem na Atalantu Bergamo, která si díky obratu ve druhém poločasu připsala výhru 2:1 nad domácí Parmou. Právě s Interem se Atalanta utká v sobotním závěrečném dějství o pozici vicemistra za šampiony z Juventusu a zároveň nejlepší výsledek v klubové historii.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Danilo D'Ambrosio se postaral o úvodní branku Interu Milán

Článek

Favorizovaný Inter se dostal do vedení už v 11. minutě utkání, když se v pokutovém území uvolnil Danilo D´Ambrosio a levačkou do protipohybu hostujícího gólmana Mereta poslal Nerazzurri do vedení.

Další minuty však patřily hostujícímu týmu. Velkou šanci spálil v 20. minutě Lorenzo Insigne, ale především Matteo Politano o jedenáct minut později, kterého vychytal domácí Samir Handanovič. Insigne se do další velké příležitosti probil v 36. minutě, jeho střela z malého vápna však jen těsně minula levou tyč domácí svatyně.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Fotbalisté Interu Milán hostili v 37. kole Neapol

Až poté se znovu dostal ke slovu favorit, ránu Brozoviče z hranice velkého vápna v nastavení prvního poločasu však parádně vytáhl Meret.

Definitivní jistotu dala domácím 74. minuta, kdy se parádní ranou prosadil Lautaro Martinez a zvýšil na konečných 2:0.

Mizerný poločas Bergamo nezlomil

Souboj osmé Parmy s třetí Atalantou v prvním poločase příliš šancí nenabídl. Do první velké příležitosti se dostali domácí v 8. minutě, kdy Riccardo Gagliolo prověřil tvrdou ranou hostujícího Golliniho, ten se však zaskočit nenechal.

Aktivnější domácí se odměny dočkali na konci prvního poločasu po trefě švédského záložníka Dejana Kulusevskiho, který i díky šťastnému odrazu poslal přesnou ranou Parmu do vedení.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Atalanta Bergamo bojovala o ligové body na půdě Parmy

Obrat ve druhém poločase

Favorizovaní hosté se vyrovnání dočkali v 70. minutě, když z přímého kopu prostřelil zeď parmských hráčů Ruslan Malinovskij a srovnal stav utkání na 1:1.

Bergamo dokonalo obrat v zápase v 84. minutě po výborné akci Argentince Alejandra Gómeze. Dvaatřicetiletý záložník Atalanty parádní střelou z 20 metrů překonal domácího Sepeho a zajistil hostům cenné vítězství 2:1.

Italská liga - 37. kolo:
Parma - Bergamo 1:2
Branky: 43. Kulusevski - 70. Malinovskij, 84. Gómez
Inter Milán - Neapol 2:0
Branky: 11. D´Ambrosio, 74. Martinéz

Reklama

Související témata: