Hlavní obsah

Vettel přestupu k Ferrari nelituje. Přiznává ale, že selhal

Do Ferrari z Red Bullu přišel jako čtyřnásobný světový šampion a svou sbírku titulů chtěl tady rozšířit. Avšak nepodařilo se mu to. Monoposty italské stáje již několik let nestačí na Mercedes a Sebastian Vettel tak nesplnil cíl. „Chtěli jsme vyhrát šampionát, v tomto ohledu jsem selhal,“ prohlásil německý jezdec, který po šesti sezonách už nebude v týmu pokračovat.

Foto: Sport.cz

Sebastian Vettel.

Článek

Když Ferrari oznámilo, že se Sebastianem Vettelem pro příští sezonu neprodloužilo smlouvu, mnoho fanoušků i odborníků bylo v šoku. Zaskočilo to i jezdce, kterému šéf týmu Mattia Binotto zavolal, že už s ním nepočítají. Antipatii ale k týmu necítí, bere to, jak to je a svého přestupu k italské stáji nelituje.

Splnil si působením tady totiž své dětské přání. „Ferrari bylo mým snem a odchodu z Red Bullu nelituji. Myslím, že je to fascinující značka, vždy jsem byl inspirován červeným vozem,“ přiznal Vettel na webu f1i.com. „Doufal jsem, že seberu nějaké tituly Lewisi Hamiltonovi, ale jsem v pozici, kdy s ním jen těžko můžu soupeřit,“ líčil dál.

„Když se podívám zpět, mým cílem u Ferrari bylo vyhrát šampionát, ale to se nepovedlo. V tomto ohledu jsem selhal,“ prohlásil Vettel. „Je škoda, že to nevyšlo, ale jsem dost zkušený a vím, z jakých důvodů to bylo. Měli jsme několik dobrých let, několik fantastických momentů a závodů, takže nelituji,“ dodal s tím, že i když odchází a týmu se teď nedaří, udělá vše, aby sezona byla slušná.

„Jsme zklamaní jako tým, že nejsme schopni usilovat o vítězství a podia. I přesto, že odcházím, budu svou práci dělat co nejlépe, dlužím to všem těm lidem, kteří tady při mně stáli,“ vysvětloval čtyřnásobný světový šampion, který zatím nechce odejít do důchodu, avšak neví, kde bude od příští sezony jezdit. Spekuluje se, že má o něj zájem stáj Aston Martin, která vznikne ze současného Racing Pointu. Tak třeba Vettel usedne do jejich vozu.

Reklama

Související témata: