Hlavní obsah

Svatbu zvládl v termínu, teď chce Schick zvládnout i čtvrtfinále LM s Atlétikem. A pak zůstat v Lipsku

Lipsko/Praha

Bolavá záda mu nedovolila, aby dva dny po svatbě zahájil s fotbalisty Lipska přípravu na restart přerušené Ligy mistrů a souboj s Atlétikem Madrid. Teď už je ovšem mladý český legionář Patrik Schick zpátky. „Stoprocentně zdravý a fit,“ potvrdil v rozhovoru pro německý Bild čerstvý ženáč, nad jehož budoucností se dál vznášejí otazníky. AS Řím, jemuž Schick patří, za něho požaduje 25 milionů eur, což se ale zdá Lipsku stále příliš. Proto se jako pravděpodobnější varianta jeví další prodloužení hostování.

Foto: Sport.cz

Patrik Schick s manželkou Hanou.

Článek

„Není to o tom, že bych nevěděl, kam jít, až letošní ročník Ligy mistrů skončí. V Římě mám dvouletou smlouvu. Pokud Lipsko a AS najdou řešení, mohu zůstat tady. Není o ale v mých rukou," připomněl čtyřiadvacetiletý český útočník, že smlouva o hostování se vztahuje i na pokračující účinkování Lipska Champions League. Pak ovšem musí dojít k rozuzlení...

„Letos je navíc všechno o to obtížnější, že transferové okno je otevřeno dlouhou dobu," narážel Schick na 5. říjen, kdy možnost přestupů a hostování končí. „Svůj byt v Lipsku jsem ale ještě neopustil," zažertoval a potvrdil, že by nerad odcházel.

„Ze všeho nejraději bych v Lipsku zůstal. Měli jsme skvělou sezonu, věřím týmu i filozofii trenéra. Máme kvalitní tým, hrajeme Ligu mistrů, takže všechno do sebe zapadá," vypočítával Schick důvod, proč je bundesligový klub a kouč Julian Nagelsmann tím, co hledal.

„Když jsem se loni v létě do Lipska přestěhoval, Julian mi řekl, že mě chtěl už do Hoffenheimu, kde až do loňského června působil. Proto jsem tu i pro něho. Pod ním se má hra změnila, nemluvě o tom, že hrajeme atraktivní fotbal, který se mi líbí," rozpovídal se český legionář, jenž v uplynulé sezoně vstřelil v barvách Lipska ve 22 zápasech 10 gólů.

Teď čeká na Schicka a jeho tým čeká další výzva. Čtvrtfinále Ligy mistrů proti madridskému Atlétiku. A navíc bez snajpra Tima Wernera, který přestoupil do londýnské Chelsea.

„Timo byl výjimečným hráčem, což nelze zpochybňovat. Ale i bez něho máme velice kvalitní mužstvo a v Hee-chan Hwangovi nového, velmi dobrého útočníka. Samozřejmě, musí dostat čas," chválí Schick čtyřiadvacetiletého jihokorejského forvarda, který přišel ze Salzburku.

Proti španělskému protivníkovi není Lipsko ve čtvrtfinále Champions League 13. srpna  bez šancí.

„V letošním ročníku je snazší dostat se dál. Zvláště, když se hraje jen na jeden zápas. I proto se nabízí možnost postoupit třeba až do finále, i když ve hře je stále ještě příliš mnoho těžkých vah," uvědomuje si, jak obtížné by v konkurenci Manchesteru City, Realu Madrid, Barcelony, Paris SG a spol. něco podobného bylo.

Nejdřív ovšem přijde na řadu konfrontace s Atlétikem. „Čeká nás skvělý soupeř, s nímž to bude velice obtížné. Podle mého bude hodně důležité, kdo vstřelí první gól, protože tím pádem bude jeho šance na výhru mnohem větší. I proto, že Atlétiko hraje víc defenzivně," hodnotí Schick vyhlídky Lipska, jemuž by mělo v konfrontaci se španělským protivníkem nahrávat i fakt, že bundesliga skončila mnohem dřív než La Liga.

„Těžko říct, jakou výhodu to představuje. Ale po extrémně dlouhé sezoně nám delší přestávka určitě pomohla. Jsme přece jen trochu čerstvější než soupeř," přitakal Schick a dokonce prozradil, že je v Lipsku zatím sám bez manželky.

„Hana je stále v Čechách, ale brzy za mnou přijede. Byli jsme rádi, že i přes pandemii koronaviru jsme během letní přestávky zvládli svatbu v termínu, který jsme plánovali dlouho dopředu.Prožili jsme skutečně pěkný den s přibližně stovkou našich hostů."

Reklama

Související témata: