Hlavní obsah

Liga se kvůli ní nedohrála, přitom prý nedodržela pravidla! Výbor žene Opavu před disciplinárku

Aktualizováno

Ligový výbor Ligové fotbalové asociace na svém středečním zasedání rozhodl o podání podnětu k zahájení disciplinárního řízení s klubem SFC Opava v souvislosti s nákazou infekčním onemocněním covid-19. Ministerstvo zdravotnictví upozornilo, že klub nejspíš nedodržel pravidla pro prevenci šíření onemocnění. Kvůli nákaze u Slezanů se přitom nedohrála liga. Opavští si žádného pochybení nejsou vědomi.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Žídek z Opavy a Adam Karabec ze Sparty.

Článek

Pachuť z podivného konce sezony ještě ani nedozněla, a už je tady dohra u zeleného stolu.

Členové Ligového výboru LFA dali podnět k zahájení disciplinárního řízení s Opavou na základě vážných informací.

"Ministerstvo zdravotnictví upozornilo, že ze závěrů epidemiologického šetření krajské hygienické stanice v tamním klubu vyplývá, že prvoligový celek s největší pravděpodobností nedodržel pravidla pro prevenci šíření onemocnění covid-19, jak byla v souvislosti se znovuzahájením ligové soutěže nastavena mezi ministerstvem a LFA," vysvětluje asociace ve svém prohlášení.

Skončí celý případ až u soudu?

"V návaznosti na závěry a zjištění disciplinární komise zváží vedení Ligové fotbalové asociace v souvislosti s případem v SFC Opava a následným ukončením fotbalového ročníku další právní kroky. LFA nebude celou situaci dále komentovat," dodává vedení obou profesionálních soutěží.

Slezané odmítli, že by pravidla v manuálu porušili. "V současné době SFC Opava nedisponuje žádnou informací, která by tomuto nasvědčovala. Nejsme si vědomi žádného pochybení v rámci pravidel pro prevenci šíření onemocnění covid-19 a nikdo nás v této věci dosud nekontaktoval," uvedli Opavští v prohlášení na webu.

Vždy podle svých slov postupovali v souladu s manuálem, který obdrželi od Ligové fotbalové asociace. "Na základě uskutečněných testů zároveň můžeme potvrdit, že s výjimkou jediného pozitivně testovaného fotbalisty na přítomnost koronaviru absolvovali všichni ostatní hráči a členové realizačního týmu A-mužstva testy s negativním výsledkem," dodal klub.

Kvůli nákaze covidem-19 u hráče Slezanů se nedohrála v první lize nadstavbová skupina o záchranu. V den, kdy se mělo odehrát předposlední čtvrté kolo, nastoupil celý tým na dva týdny do karantény. Nezbyl tak prostor sezonu dokončit a z nejvyšší soutěže letos nikdo nesestoupil.

Zatímco všichni ohrožení si oddechli, ostrouhala pražská Dukla, třetí tým druhé ligy. Postup připadl jen Pardubicím a Brnu, nejvyšší soutěž bude mít v příští sezoně osmnáct účastníků.

Reklama

Související témata: