Hlavní obsah

Baseballisté stále počítají s uspořádáním prestižního turnaje

Praha

Česká reprezentace, Itálie a Německo by měly být největšími taháky 39. ročníku turnaje Pražský baseballový týden. Česká baseballová asociace pokračuje v přípravách letošního turnaje ve spolupráci s oddíly Eagles Praha a Tempo Praha i přes stálé problémy s covid-19. „Uděláme pro uskutečnění turnaje vše rozumné. Riskovat určitě nebudeme, ale bereme to tak, že se k normálu musíme vrátit tím, že budeme dělat standardní věci,“ říká o ztížených podmínkách přípravy mezinárodního turnaje Petr Ditrich, předseda ČBA.

Foto: Jan Beneš

Čeští baseballisté během mistrovství Evropy.

Článek

Česká baseballová asociace převzala od letošního roku turnaj jako hlavní organizátor. Nejen v baseballové Evropě má tradiční turnaj dobrý zvuk. V původních plánech byl pro tento ročník příjezd australského týmu.

„Rádi bychom akci trochu posunuli, dali jí větší mezinárodní prestiž. Chceme na něm mít ty nejlepší a samozřejmě naše reprezentace," vysvětluje Petr Ditrich, předseda ČBA.

Letos by se tak na turnaji měly představit tři české reprezentační výběry. Kategorie U18, úřadující mistři Evropy U23 a samozřejmě muži, pátí z posledního evropského šampionátu. Pozvánku přijala reprezentace Itálie, tedy úřadující vicemistři Evropy. Startovat by mělo také Německo, tradičně silný evropský protivník, dále Chorvatsko, Rusko, Slovensko a poprvé také Švýcarsko.

Start amerických obhájců není jistý

„Přesvědčili nás, že mají být v turnaji, až na poslední chvíli, ale jednali velmi profesionálně. Bude zajímavé, kam se zařadí. Věřím, že mile překvapí," vysvětluje jméno netradičního baseballového soupeře Ditrich.

Otázka je stále nad účastí posledních vítězů, týmu International Stars, který je vždy složen z amerických hráčů působících v Evropě. Zda budou moci přijet, se rozhodne v příštích dnech. Hrát se bude v Praze v Krči, kde má svůj domácí stánek extraligový klub Eagles, a také v areálu extraligového Tempa v Libuši. Turnaj se koná od středy 30. září do soboty 3. října.

„Počasí v tuto dobu bude asi největším oříškem turnaje. Ale jiná volba vzhledem k situaci nebyla. Chceme dohrát extraligu a původně jsme také počítali s účastí naší reprezentace na MS U23, které bylo před necelým měsícem zrušeno. Ale věřím, že vše dobře dopadne," uzavírá Ditrich.

Reklama