Hlavní obsah

Poklekněte. Je to důležité, naléhá Boateng na hráče v Lize mistrů

Německý fotbalista Jerome Boateng z Bayernu Mnichov naléhá na hráče, aby před zápasy Ligy mistrů poklekli na znamení solidarity s hnutím Black Lives Matter (Na černošských životech záleží) proti rasismu a společenské nerovnosti. Jednatřicetiletý obránce tmavé pleti má s rasismem osobní zkušenost.

Foto: Sport.cz

Obránce Bayernu Jérome Boateng.

Článek

"Je velmi důležité, abychom s tím pokračovali i v Lize mistrů. Zejména v závěrečných kolech, která bude sledovat celý svět. Snad se k nám přidají i další sportovci," řekl Boateng, který už o rasismu mluvil se spoluhráči z Bayernu Joshuou Kimmichem a Leonem Goretzkou.

"Ptali se mě, jak to mohou podpořit a jaké to je čelit rasismu. Řekl jsem jim, co se mi stalo a proč je to tak bolestivé, když musíte poslouchat takové věci," dodal mistr světa z roku 2014.

Bayern je před osmifinálovou odvetou Ligy mistrů s Chelsea, která se hraje příští sobotu, ve výhodné pozici. V prvním utkání zvítězil před přerušením soutěže kvůli koronaviru v Londýně 3:0.

V hnutí Black Lives Matter, jež spustila květnová smrt neozbrojeného černocha George Floyda při zatýkání v Minneapolisu, se výrazně angažuje například britský mistr světa formule 1 Lewis Hamilton i další sportovci.

Reklama

Související témata: