Hlavní obsah

V zámoří řeší podivný Pastrňákův příspěvek. Myslí to vážně, nebo se mu někdo naboural do účtu?

Je to příspěvek, kterému se mnozí podivují, nechápou ho a ptají se, jestli ho David Pastrňák myslí opravdu vážně. Na Twitteru hvězdného českého hokejového útočníka Bostonu se ve středu objevila stručná zpráva bez jakýchkoliv dalších podrobností: „Podle mého názoru je Tom Wilson nejlepším kanonýrem NHL.“

Foto: Profimedia.cz

David Pastrňák (vkleče) v potyčce s Tomem Wilsonem při utkání Bostonu s Washingtonem z prosince loňského roku.

Článek

Ne že by nebyl talentovaným hokejistou. Ve zkrácené základní části aktuální sezony NHL nasázel šestadvacetiletý Kanaďan jednadvacet gólů, v té předcházející o jeden více. Slušný počin, jenže v nejslavnější hokejové soutěži světa najdete desítky lepších bombarďáků.

Ihned po zveřejnění příspěvku na Twitteru tak fanoušci začali spekulovat, co se stalo. Naboural se někdo do účtu havířovského odchovance? Vystřelil si z něj některý z jeho spoluhráčů, když mu v nestřeženém okamžiku sebral mobilní telefon?

Nebo se k mobilu čtyřiadvacetiletého forvarda dostal některý z hráčů Washingtonu (třeba samotný Wilson?), kteří bydlí v Torontu, kde se odehraje play off Východní konference, ve stejném hotelu jako tým Bruins?

Možná je i varianta, že si Pastrňák chtěl z Wilsona jen vystřelit. Rodák z Toronta je totiž na ledě vyhlášeným provokatérem, který pro ostrou ránu nejde daleko. Do křížku se s ním ostatně dostal i Pastrňák.

Loni o Vánocích Wilson ve vzájemném zápase nejprve píchl Pastrňáka hokejkou do oblasti slabin, o chvíli později se oba kohouti do sebe pustili a jejich potyčka vyústila v hromadnou bitku.

Pastrňákův příspěvek každopádně neunikl Wilsonově pozornosti. „Vážím si toho, Pasto! Myslím ale, že Alexandr Ovečkin," jmenoval Wilson nejlepším kanonýrem soutěže svého spoluhráče z Capitals, který se 48 góly získá letos právě spolu s Pastrňákem Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce ročníku.

Reklama