Hlavní obsah

Limit tisícovky diváků? Sparta by tak nejspíš měla smůlu

Ještě před měsícem a půl organizátoři Spenglerova poháru avizovali, že pokud by kvůli koronavirovým opatřením nesměli do hlediště arény v Davosu diváci, nejstarší hokejový turnaj na světě by se letos na konci roku vůbec nemusel uskutečnit. Nyní se zdá, že by se nehrálo ani v případě, kdyby byl do ochozů stadionu se sedmitisícovou kapacitou umožněn vstup i menší části fanoušků.

Foto: Vladimír Koča, HC Sparta Praha

Trenéři hokejové Sparty Miloslav Hořava (vlevo) s Josefem Jandačem.

Článek

„Pokud by na zápasy mohla jen tisícovka diváků, vážně bychom museli debatovat o zrušení turnaje. V takovém případě by totiž výdaje nejspíš byly větší než příjmy," uvedl pro Südostschweiz Gaudenz F. Domenig, prezident hokejového Davosu, který turnaj pořádá.

Spenglerův pohár se poprvé konal v roce 1923, až dosud se nehrál jen v letech 1939, 1940, 1949 a 1956. Letošního 94. ročníku se má zúčastnit i Sparta, která turnaj v letech 1962 a 1963 ovládla a naposledy se na něm představila před deseti lety. Kromě Pražanů má letos v Davosu startovat i domácí klub, výběr Kanady, ruská Kazaň a celky KooKoo Kouvola z Finska a Ambri-Piotta ze Švýcarska.

Limit v návštěvnosti však není jedinou překážkou uspořádání turnaje. Pokud by zahraniční týmy musely po příjezdu do Švýcarska povinně do karantény, Spenglerova poháru by se velmi pravděpodobně ani neúčastnily.

Definitivní rozhodnutí, jestli letošní ročník bude zrušen, má padnout na podzim.

Reklama

Související témata: