Hlavní obsah

Disciplinárka zahájila řízení s Opavou. Dojde až na soudní dohru či tvrdé tresty?

Praha
Aktualizováno

Případ nedohrání fotbalové ligy ještě neskončil. Disciplinární komise LFA ve čtvrtek zahájila řízení s Opavou kvůli možnému nedodržení nastavených opatření proti šíření koronaviru. Podnět ve středu na základě informací z ministerstva zdravotnictví podal ligový výbor, a pohrozil dokonce i soudní dohrou. Právě kvůli nákaze covidem-19 u jednoho hráče v týmu Slezanů se nedohrála nadstavbová skupina o záchranu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal ze Slavie Praha a Jan Žídek (vpravo) z Opavy během utkání 22. kola ligy v Praze.

Článek

Sedmičlenný ligový výbor podal podnět na Opavu na základě informací od ministerstva zdravotnictví. "Upozornilo nás, že ze závěrů epidemiologického šetření krajské hygienické stanice v tamním klubu vyplývá, že prvoligový celek s největší pravděpodobností nedodržel pravidla pro prevenci šíření onemocnění covid-19, jak byla v souvislosti se znovuzahájením ligové soutěže nastavena mezi ministerstvem zdravotnictví a LFA," uvedla asociace bez dalších podrobností.

Slezané odmítli, že by pravidla v manuálu porušili. "V současné době SFC Opava nedisponuje žádnou informací, která by tomuto nasvědčovala. Nejsme si vědomi žádného pochybení v rámci pravidel pro prevenci šíření onemocnění covid-19 a nikdo nás v této věci dosud nekontaktoval," ujistili Opavští na klubovém webu.

Disciplinárka nicméně podnět akceptovala.

"Komise zahájila disciplinární řízení s klubem Slezský FC Opava pro možný disciplinární přečin Narušení regulérnosti soutěže či utkání podle § 64 odst. 1 písm. a) a odst. 2 Disciplinárního řádu FAČR. V souvislosti s utkáním mezi opavským klubem proti Olomouci, které mělo být sehráno 23. července v Opavě, a utkáním proti Teplicím, které mělo být sehráno 26. července v Teplicích," praví se v jejím prohlášení.

Jednání disciplinárky proběhne příští čtvrtek v Brně. Do té doby se k případu nebude LFA ani komise blíže vyjadřovat.

Za narušení regulérnosti soutěže či utkání hrozí podle disciplinárního řádu tvrdé tresty. Klub může dostat pokutu až milion korun, může mu být odebráno až 15 bodů či kontumováno utkání, což však po předčasném ukončení soutěže již nebude možné. Jednotlivci za stejný přečin hrozí zákaz činnosti až na deset let, vyloučení z Fotbalové asociace ČR, popřípadě pokuta až do výše půl milionu korun. Ligový výbor nevyloučil ani právní kroky.

Reklama

Související témata: