Hlavní obsah

Rodina a kamarádi se rozloučili s mladým českým hokejistou

Praha

Nejbližší rodina a kamarádi se přišli ve čtvrtek do Bystřan rozloučit s Ondřejem Buchtelou, bývalým českým reprezentantem, který před týdnem zemřel. Dvacetiletému hokejistovi lékaři diagnostikovali zhoubný nádor na srdci v polovině května. Boj se zákeřnou nemocí nakonec prohrál.

Foto: CNC/ Karel Kopáč, Profimedia.cz

Poslední rozloučení s Ondřejem Buchtelou.

Článek
Fotogalerie

„Nebojte se o něj, povstane na věčnosti," napsala po úmrtí jeho přítelkyně Anna na Buchtelově instagramovém účtu, na kterém okamžitě začaly naskakovat desítky příspěvků s vyjádřením upřímné soustrasti.

Talentovaný obránce prošel všemi mládežnickými reprezentačními výběry. Více už ve sportovní kariéře nestihl dokázat. Zhoubný nádor zasáhl také obě plíce a Buchtela byl odkázán na invalidní vozík a pomoc svých nejbližších.

Foto: CNC/ Karel Kopáč, Profimedia.cz

Přítelkyně Anna s malým synem a další blízcí na pohřbu Ondřeje Buchtely.

Mladému hokejistovi se snažilo pomoci hodně lidí a klubů nejen z hokejového prostředí. Pomoci se rozhodli Jakub Voráček, David Krejčí, Tomáš Plekanec, Petr Čech, Tomáš Nosek a stovky dalších sportovců. Ti všichni přispěli na založený transparentní účet.

"Navždycky v mém srdci. Nikdy na tebe nezapomenu," napsal na svém Twitteru stejně starý útočník Jakub Lauko. "Upřímnou soustrast rodině a nejbližším. Odpočívej v pokoji, Ondro!" přidal se současný útočník NY Rangers Filip Chytil.

Hodně síly popřál hráčově rodině, blízkým lidem, spoluhráčům a kamarádům také sportovní komentátor České televize Robert Záruba.

Reklama