Hlavní obsah

Souček udal směr. Anglické kluby se perou o další dvě slávistická esa!

Aktualizováno

Kladiváři se zaměřili do Edenu. Na jaře udělali výbornou zkušenost s Tomášem Součkem, který fotbalistům West Hamu výrazně pomohl k záchraně v Premier League. Není proto divu, že klub teď chce přivést i další slávisty, obránce Vladimíra Coufala a záložníka Lukáše Masopusta. Informaci o možném Coufalově odchodu na Ostrovy přinesl britský deník The Independent, který poukazuje, že o českého reprezentanta stojí také Southampton a Brighton.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal ze Slavie po vítězství v derby.

Článek

Svou nezdolností si vysloužil přezdívku Robocop. V létě mu bude osmadvacet let, a pokud chce vyzkoušet zahraniční angažmá, má nejvyšší čas.

Před rokem ho oslovil Freiburg a vzhledem k věku se Vladimír Coufal nabídkou z bundesligy vážně zabýval. Kluby se však nedohodly, obránce zůstal v Edenu a nemusel litovat. Se sešívanými si zahrál v Lize mistrů, v domácí soutěži s nimi obhájil titul.

Přichází však nová výzva. Podle Independentu se Coufal zamlouvá trenérovi Davidu Moyesovi, který často vychvaluje Součka. Sedmadvacetiletý Coufal má s Pražany smlouvu do června 2021, londýnský klub tak prý doufá, že za částku okolo 100 milionů korun by mohl být k mání.

Coufal nikdy netajil, že právě Premier League je jeho vysněná meta. List dodává, že český reprezentant je v hledáčku také Southamptonu a Brightonu, dalších klubů Premier League.

West Ham je však údajně nejaktivnější.

A to nemusí být vše. Eden by mohl opustit i záložník Lukáš Masopust, na kterého je údajně z Premier League konkrétní nabídka. Zájemce? Podle informací instagramového profilu Slavia Backstage opět West Ham!

Reklama

Související témata: