Hlavní obsah

Columbus - Boston 4:1Pastrňák nezapomněl dávat góly! Ale test Bostonu nevyšel

Toronto
Aktualizováno

David Pastrňák skóroval při přípravě na restart NHL, jeho Boston však v sestavě i s dalším českým útočníkem Davidem Krejčím podlehl v Torontu Columbusu 1:4. Stejným výsledkem zdolali v Edmontonu hokejisté Vegas Arizonu, Nashville porazil Dallas 2:0.

Foto: Chase Agnello-dean, Reuters

Pierre-Luc Dubois (18) z Columbusu zastavený v přípravě na restart NHL Brandonem Carlem z Bostonu.

Článek
Fotogalerie

Pastrňák nastoupil v elitní formaci s obvyklými spoluhráči Bradem Marchandem a Patricem Bergeronem. V jediném přípravném duelu po dlouhé herní odmlce odehrál více než 17 minut a se čtyřmi střeleckými pokusy mezi tyče byl nejaktivnějším hráčem svého týmu.

Zápas se pro Boston nevyvíjel dobře. První třetinu prohrál 0:3, když se prosadili Boone Jenner a pak v 19. minutě v rozmezí pouhých 18 sekund Zach Werenski a v přesilovce Gustav Nyquistale. Ve 33. minutě vykřesal naději na lepší výsledek Pastrňák.

Nejlepší střelec základní části NHL, v níž stihl stejně jako Alexandr Ovečkin z Washingtonu 48 gólů, před soupeřovou bránou zachytil puk nahozený od mantinelu Seanem Kuralym a sražený obráncem Sethem Jonesem. A nezaváhal. Zakončení neuspěchal, po kličce do forhendu elegantně mezi nohama překonal Elvise Merzlikinse a korigoval na 1:3.

V závěrečné třetině Bruins neúspěšně zkusili hru bez brankáře. Alexandre Texier dal na konečných 4:1 pro Columbus.

Trenér Bruce Cassidy Pastrňákův výkon ocenil, ani vliv dlouhé karantény na něm nezaznamenal. „Měl dobré nohy. Ukázal několik povedených věcí.“

Starosti nejlepšímu týmu dlouhodobé části sezony přidělalo hlavně Marchandovo odstoupení v půlce třetí části. „Odešel do šatny. Nemyslím si, že by se mělo jednat o něco vážného, ale více budeme vědět až ráno,“ uvedl Cassidy.

Porážku musel vstřebat i Radek Faksa. Stejně jako další útočníci Dallasu se neprosadil proti Nashvillu.

Predators zvítězili díky dvěma trefám Viktora Arvidssona, o čisté konto se podělili Juuse Saros a Pekka Rinne.

Golden Knights s českým útočníkem Tomášem Noskem v sestavě zdolali Arizonu i díky povedenému začátku.

Reilly Smith zajistil Vegas náskok 2:0 po první třetině, když se nejprve prosadil v oslabení a pak i v početní výhodě. V 50. minutě sice snížil rovněž v přesilovce Taylor Hall, ale pak kontrovali Alex Tuch a do prázdné branky Nick Cousins, jenž si vedle gólu připsal i dvě asistence.

Přípravné zápasy před kvalifikací a play off NHL:
Toronto:
Columbus - Boston 4:1 (3:0, 0:1, 1:0)
Branky: 5. Jenner, 19. Werenski, 19. Nyquist, 60. Texier - 33. Pastrňák.
Edmonton:
Dallas - Nashville 0:2 (0:1, 0:1, 0:0)
Branky: 4. a 29. Arvidsson.
Arizona - Vegas 1:4 (0:2, 0:0, 1:2)
Branky: 50. Hall - 9. a 17. R. Smith, 54. Tuch, 60. Cousins.

Reklama

Související témata: