Hlavní obsah

Červenka se vrátil do baseballové ligy a pomohl k vysoké výhře

Praha

Baseballista Martin Červenka si po třech letech opět zahrál českou extraligu. Po návratu z USA, kde se snažil prosadit do hlavního celku Baltimore Orioles, nastoupil v nadstavbové části za pražskou Kotlářku a pomohl jí k výraznému vítězství 14:4 nad Hrochy Brno.

Foto: baseball.cz, Jan Beneš

Martin Červenka v barvách Kotlářky po návratu z Ameriky.

Článek

Červenka doběhl pro jeden bod domácího celku, který sice v úvodu prohrával, ale pak ze dvou směn vytěžil 12 bodů a utkání vyhrál díky vysokému rozdílu už po sedmé směně. Martin Mužík, Scott Mulhearn a Matěj Vlach dokázali odpálit homerun, Hroši v duelu prostřídali čtyři nadhazovače.

Červenka se vrátil z USA, kde se kvůli koronaviru nerozběhly nižší soutěže a do hlavního celku Baltimore Orioles v MLB pozvánku nedostal.

„Záleží, jak všechno dopadne s koronavirem. V současné době můžu říct, že se letos do Ameriky na 99 procent nevrátím," ujistil pro ČT sport.

První zápas po návratu chytač Červenka neodehrál na svém obvyklém místě, ale na první metě. „Nevím, jestli bych fyzicky vydržel házet devět inningů... Nakonec jsme hráli jen sedm. Jinak skvělý výsledek. Dali jsme jim o deset bodů, dobrá výhra," pochvaluje si.

Kotlářka tak po dvou úvodních nadstavbových nezdarech vyhrála počtvrté za sebou. Na druhém místě tabulky vystřídala ostravské Arrows, kteří na stadionu vedoucích Draků Brno podlehli 0:6.

Baseballová extraliga, nadstavbová skupina o titul:
Kotlářka Praha - Hroši Brno 14:4 (v 7. směně)
Draci Brno - Arrows Ostrava 6:0
Eagles Praha - Tempo Praha 3:6 (v 10. směně)
1.Draci Brno65183,3
2.Kotlářka Praha64266,7
3.Arrows Ostrava74357,1
4.Eagles Praha83537,5
Tempo Praha83537,5
6.Hroši Brno72528,6

Reklama