Hlavní obsah

První penaltu pokangovské éry Sparta zahodila, přesto si zastřílela

dos, jabSport.cz
Aktualizováno

První pokus nevyšel, utkání s Vltavínem bylo zrušeno. Fotbalisté pražské Sparty si tak v letní přípravě poprvé zahráli až tři dny před odjezdem na soustředění do Rakouska. Ve svém tréninkovém centru na Strahově porazili nováčka druhé ligy Táborsko 5:0. Na sestřih zápasu se můžete podívat v přiloženém videu.

Sparta na úvod příprava zdolala Táborsko 5:0. Kvůli koronaviru se hrálo bez divákůVideo: Sport.cz

 
Článek

Letenští vyrukovali do strahovského vedra s rozestavením na tři stopery a dva útočníky. Z nových tváří se ve druhém poločase představil brankář Holec, Bulhar Minčev a obránce Čelůstka do utkání nezasáhli.

Důležité však je, že Sparta finalizuje prodloužení hostování klíčového stopera Dávida Hancka z Fiorentiny o další rok. Kluby jsou podle zpráv z Itálie dohodnuty, zpráva by měla být oznámena ještě do odjezdu na soustředění.

Třetí tým posledního ročníku nejvyšší soutěže byl v prvním poločase velmi produktivní. První penaltu po odchodu specialisty Kangy sice neproměnil, mladý Hložek netrefil branku. Jinak si ale Sparta zastřílela, navrátilec z Příbrami Polidar se trefil hned dvakrát.

O jediný gól druhé půle, do níž nastoupilo několik letenských mladíků, se postaral Juliš, který se na jaře rozstřílel v Olomouci.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Táborsko 5:0 (4:0)
Branky: 4. a 24. Polidar, 23. Krejčí, 35. Karabec, 55. Juliš.
Sparta - I. poločas: Heča - Plechatý, Štetina, Lischka - Vindheim, Krejčí, Dočkal, Karabec, Polidar - Tetteh, Hložek.
II. poločas: Holec - Vitík, Krajinský, Hanousek - Šilhart, Lukavský, Trávník, Fortelný, Plavšič - Juliš, Kozák. Trenér: Kotal.
Další přípravné zápasy

Reklama