Hlavní obsah

Tenhle dres bude v nové sezoně oblékat Jágr. Inspirací byli Američané na olympiádě

PRaha

Nové dresy pro nadcházející sezonu měli v plánu představit během první přestávky pátečního přípravného duelu s Ústím nad Labem, jenže z toho kvůli zrušení utkání pro výskyt covidu-19 v kádru Rytířů sešlo. A tak hokejové Kladno ukázalo obě sady svým fanouškům o tři dny později prostřednictvím webu a sociálních sítích. Líbí se vám, v čem budou nastupovat Jaromír Jágr a spol.?

Rytíři představili dresy na sezonu 2020/21

 
Článek

Vzhled dresů Rytířům poprvé navrhoval kanadský designer Dallas Kirkpatrick, jenž kladenské vedení oslovil s nabídkou spolupráce.

„Hlavním zdrojem inspirace byly dresy USA z olympijských her 2018 (v jihokorejském Pchjongčhangu). Šlo o sadu, která se mi opravdu líbila. Poté, co jsem si pohrál s několika různými možnostmi, přišlo mi, že vzor diamantového přechodu s klubovými barvami funguje opravdu dobře," uvedl pro oficiální kladenské stránky Kirkpatrick, jenž se v současnosti zabývá i návrhem dresů pro extraligový Třinec.

„Na třinecké sadě ještě stále pracuji, ale zpracoval jsem jejich dresy pro zápasy Ligy mistrů, které by měly být velmi brzy představeny," doplňuje designér, jenž v minulosti navrhoval dresy i pro některé hokejové kluby z nižších zámořských soutěží či pro Glasgow Clan z nejvyšší britské ligy.

„Zabývám se tím už několik let, a to na profesionální i amatérské úrovni. V současné době jsem v kontaktu s jednou opravdu velkou organizací, ale podrobnosti si zatím nechám pro sebe," uzavírá.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Spojených států amerických na zimních olympijských hrách 2018.

Líbí se vám dresy Kladna pro novou sezonu?
ano
90,3 %
ne
9,7 %
Celkem hlasovalo 7814 čtenářů.

Reklama

Související témata: