Hlavní obsah

Márquez podle španělského tisku vynechá i dva závody v Rakousku

Pauza mistra světa MotoGP Marca Márqueze po druhé operaci paže se může protáhnout až do září. Barcelonský list El Periódico uvedl, že španělský motocyklový jezdec nebude kromě víkendové Velké ceny České republiky v Brně startovat ani ve dvou srpnových závodech v Rakousku.

Foto: David Clares, ČTK/AP

Hvězda MotoGP Marc Márquez.

Článek

Sedmadvacetiletý Márquez se podrobil druhé operaci zlomené pažní kosti v pondělí a v továrním týmu Honda ho na Masarykově okruhu nahradí Němec Stefan Bradl. Jak napsal deník El Periódico, Bradlův záskok by se mohl protáhnout i na závody 16. a 23. srpna na rakouském Red Bull Ringu a hvězdný Španěl se možná vrátí až 13. září v Misanu.

Šestinásobný mistr světa MotoGP Márquez se zranil 19. července v zahajovacím závodě obnovené sezony. Při pádu ve Velké ceně Španělska v Jerezu si zlomil pažní kost a během operace mu lékaři místo zafixovali titanovou destičkou a několika šrouby. Už následující víkend chtěl Márquez startovat v dalším závodě v Jerezu. Dostal svolení i od lékařů a zapojil se do dvou tréninků, ale bolest mu nakonec nedovolila nastoupit. V pondělí mu lékaři při druhém zákroku vyměnili poškozenou titanovou destičku.

Pokud Márquez skutečně vynechá i oba závody v Rakousku a bude mít po pěti úvodních Grand Prix sezony nula bodů na kontě, jeho šance na obhajobu titulu se přesune do oblasti teorie.

Reklama