Hlavní obsah

Kola Ligy mistrů se opět roztáčejí, cesta k ušaté trofeji bude v kvapíkovém rytmu

Sezona Ligy mistrů 2019/20 se po koronavirové pauze znovu rozběhne již tento pátek. Nadcházející čtyři zápasy rozhodnou o zbylých čtvrtfinalistech. Ti se připojí k Atlétiku, Atalantě, PSG a Lipsku v nejlepší osmičce a následně uvidíme finálový turnaj v naprosto novém formátu. Finále soutěže se odehraje 23. sprna.

Foto: Eric Gaillard, Reuters

Nový majitel trofeje pro vítěze Ligy mistrů bude znám 23. srpna.

Článek

Dohrávka začne v pátek 7. sprna dvěma odvetnými zápasy. Juventus bude chtít doma otočit nepříznivé skóre prvního zápasu 0:1 s francouzským Lyonem, to Manchester City bude doma bránit výhru 2:1 proti Realu Madrid. V sobotu 8. srpna přivítá Barcelona italskou Neapol (první zápas skončil remízou 1:1) a na hřiště Bayernu Mnichov přijede Chelsea s myšlenkou obratu skóre 0:3 z prvního zápasu v Londýně.

Formát, pravidla a místo dohrávky

Evropská fotbalová unie UEFA dala podobu novému formátu dohrání letošního ročníku Ligy mistrů již v červnu. Čtvrtfinálový turnaj nazvaný Final Eight se kompletně odehraje v portugalském Lisabonu na stadionech Sportingu a Benficy Lisabon – Estádio José Alvalade a Estádio da Luz. Evropská liga se dohraje v podobném duchu, a to ve čtyřech německých městech.

Zásadní změnou pro letošní vyřazovací část je vynechání odvetných zápasů. Týmy se tak v rámci čtvrtfinále a semifinále utkají pouze jednou, poražená mužstva pojedou rovnou domů. Součástí finálového turnaje bude i řada nových pravidel, které jsme mohli vidět už při dohrávání některých ligových ročníků. Každý tým bude moci během zápasu využít pěti střídání, v případě prodloužení dostanou trenéři jedno střídání navíc. Na soupisku pro utkání může každý tým nominovat až 23 hráčů oproti standardním osmnácti.

Program soutěže

Ve čtvrtfinále již čekají čtyři týmy, které do něj stihly postoupit ještě před koronavirovou pauzou. Atlético Madrid, Atalanta, Paris St. Germain a Lipsko. Nejlepší osmička si to spolu v Lisabonu rozdá od 12. do 15. sprna, semifinále soutěže je na programu 18. a 19. sprna. Finále ročníku 2019/20 se odehraje 23. srpna.

Vyřazovací část Ligy mistrů
Osmifinále
7. srpna
21:00 Juventus - Lyon
21:00 Manchester City - Real Madrid
8. srpna
21:00 Bayern Mnichov - Chelsea
21:00 Barcelona - Neapol
Čtvrtfinále
12. srpna
21:00 Atalanta - Paris St. Germain
13. srpna
21:00 Lipsko - Atlético Madrid
14. srpna
21:00 Barcelona - Bayern
15. srpna
21:00 Man. City - Lyon
Semifinále
19. srpna 21:00
Finále
23. srpna 21:00

Informace pro fanoušky

Všechny zápasy včetně těch osmifinálových budou odehrány za zavřenými dveřmi. Fanoušci si tak budou muset utkání vychutnat jen v televizi.

Veškeré zápasy programu nabídne stanice O2 TV, finále bude vysílat také ČT Sport.

Reklama

Související témata: