Hlavní obsah

Kyrgios po US Open vynechá nejspíš i Roland Garros

Sydney

Poté co se vzdal startu na US Open, zpochybnil australský tenista Nick Kyrgios svoji účast i na antukovém grandslamu Roland Garros v Paříži. V televizi Channel Nine označil za velice nepravděpodobné, že by se měl v době pokračující pandemie představit na kurtech v Evropě.

Foto: Stein Silas, ČTK

Australský tenista Nick Kyrgios.

Článek

"Šance, že budu hrát v Evropě, je velmi malá. Popravdě řečeno téměř nebo vůbec žádná," řekl Kyrgios. Místo toho chce čas využít k tomu, aby byl doma s rodinou či přáteli a trénoval. "Budu prostě jednat zodpovědně a vyčkávat, dokud nedojdu k názoru, že pro tenis nastaly lepší okolnosti," dodal.

French Open je na programu v náhradním termínu od 27. září. Na poslední srpnový den je naplánován začátek US Open v New Yorku, z něhož už se sedmý hráč světového žebříčku kvůli obavám z koronaviru a z úcty k obětem nákazy covidem-19 odhlásil. Turnaj ve Flushing Meadows vynechají i obhájce titulu Rafael Nadal či světová jednička Ashleigh Bartyová.

Kyrgios příliš optimisticky nehledí ani k lednovému Australian Open. "V Melbourne jsou to teď smutné časy, takže si nejsem jistý, jestli se vůbec Australian Open bude konat," konstatoval Kyrgios v souvislosti s aktuálním nárůstem počtu případů nákazy v druhém největším australském městě.

Reklama

Související témata: