Hlavní obsah

Disciplinární komise zatím neuzavřela případ opavské karantény

Brno
Aktualizováno

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace se na čtvrtečním jednání zabývala možným porušením opatření proti šíření koronaviru ze strany prvoligové Opavy. Řízení zatím nebylo uzavřeno a bude pokračovat na následujícím zasedání komise. Kvůli nákaze covidem-19 u jednoho nejmenovaného hráče v týmu Slezanů se v nejvyšší soutěži nedohrála nadstavbová skupina o záchranu a nikdo nesestoupil. Komise zjišťuje, zda se Opavští dopustili narušení regulérnosti soutěže či utkání, za což podle disciplinárního řádu hrozí tvrdé tresty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Opavský brankář Vojtěch Šrom během utkání na Spartě.

Článek

Sedmičlenný ligový výbor podal podnět na Opavu na základě informací od ministerstva zdravotnictví. Po koronavirové pauze, která ligu před polovinou března přerušila asi na dva a půl měsíce, musely týmy podle manuálu LFA dodržovat řadu hygienických opatření proti šíření koronaviru. Slezané odmítli, že by pravidla v manuálu porušili.

„Na čtvrtečním zasedání jsme vyslechli zástupce opavského klubu, kteří nám osobně vysvětlili několik detailů případu. Disciplinární řízení nicméně nebylo uzavřeno a nadále běží. Komise si ještě vyžádá další materiály, aby mohla rozhodnout na některém ze svých dalších zasedání," popisuje stav šetření předseda disciplinárky Richard Baček.

Novinky ve fotbalové lize. Testy na covid, opatření v případě nedohrání soutěže a tresty za žluté kartyVideo: Sport.cz

"Na našem postoji se nic nemění - stále jsme přesvědčeni, že ze strany klubu nedošlo k žádnému pochybení. Vždy jsme v maximální míře dodržovali veškerá platná nařízení a bezpečnostní opatření," ujišťuje ředitel klubu Jaroslav Rovňan, který se zasedání účastnil spolu s předsedou představenstva Zdeňkem Viktorinem.

"Komisi jsme žádali o rozhodnutí v co nejkratším termínu, protože současná situace neprospívá klubu navenek směrem k veřejnosti. Bylo nám sděleno, že si vyžádá vyjádření dalších institucí, na jejichž základě rozhodne," dodává Rovňan.

Ligový výbor musel skupinu o záchranu předčasně ukončit, protože by se nestihla dohrát ani v nejzazším možném termínu 2. srpna. Z nejvyšší soutěže kvůli tomu letos nikdo nesestoupil a mezi elitu se z druhé ligy vedle vítězných Pardubic probojovala i druhá Zbrojovka Brno. Baráž už byla předtím zrušena. Nejvyšší soutěž bude v nadcházejícím ročníku poprvé v samostatné historii hrát 18 týmů a tentokrát bude bez nadstavbové části.

Tři poslední týmy přímo sestoupí.

Reklama

Související témata: