Hlavní obsah

Plzeň začala v Rakousku vítězně, duel s Altachem rozhodl Beauguel

Praha

Fotbalová Plzeň zahájila herní kemp v Rakousku vítězstvím nad Altachem. Utkání v Silberstadt Areně ve Schwazu rozhodl ve druhém poločasu útočník Jean-David Beauguel, který se trefil po centru z rohového kopu. Včerejší druhý plánovaný duel s Tirolem se neuskutečnil, soupeř ho zrušil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Plzně Jean-David Beauguel na archivním snímku.

Článek

Český vicemistr sice začal aktivně, první šanci si ale vytvořil až před přestávkou. Kopic, který nahradil po půlhodině zraněného Mihálika, pálil z pár kroků zbrkle nad. Do druhého poločasu poslal trenér Guľa sedm nových tváří, Západočeši měli více ze hry. V 58. minutě hlavičkoval nebezpečně stoper Pernica, za šest minut už se ale Plzeň dočkala. Na roh posily Káčera si naskočil Beauguel a brankáři Altachu, který vede bývalý kouč Slavie Pastoor, nedal šanci.

Francouzský útočník mohl přidat i druhý gól, po centru Havla ale hlavičkoval v solidní pozici nepřesně. V závěru se viktoriáni hnali do brejku, koncovka ale Kopicovi nevyšla. Další přípravný zápas čeká Plzeň v úterý, kdy nastoupí proti Craiově, v pátek 14. srpna se pak utkají se St. Pöltenem.

Přípravné fotbalové utkání v Rakousku:
Altach - Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 64. Beauguel.
Sestava Plzně: Hruška - Řezník (46. Havel), Brabec (46. Hejda), Pernica, Kovařík (46. Limberský) - Alvir (46. Šulc), Kalvach (46. Bucha), Čermák (46. Káčer) - Kayamba (73. Ba Loua), Chorý (46. Beauguel), Mihálik (27. Kopic). Trenér: Guľa.
Přípravné fotbalové utkání ve Slovinsku:
Rogaška - Slovácko 0:2 (0:2)
Branky: 23. Kliment, 40. Olšanský.
Sestava Slovácka: Bajza (46. Nemrava) - Olšanský (70. Reinberk), Vincour, Kadlec (46. Šimko), Kalabiška (60. Divíšek) - Sadílek (46. Daníček), Polášek (80. Mareček), Pernica (22. Kohút, 70. Petržela), Rezek (60. Havlík) - Kubala (60. Navrátil), Kliment (60. Cicilia). Trenér: Svědík.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články