Hlavní obsah

Tenistka Krejčíková se odhlásila z US Open. Co za tím stojí?

Tenistka Barbora Krejčíková se odhlásila z US Open. Osmá deblistka světa měla hrát v hlavní soutěži dvouhry na newyorském grandslamu poprvé v kariéře, ve čtyřhře tam předloni postoupila po boku Kateřiny Siniakové do semifinále. Účasti se vzdala kvůli obavám z šíření covidu-19. Turnaj začne 31. srpna.

Foto: Sport.cz

Barbora Krejčíková (vpravo) se na US open nepředstaví

Článek

"Zdravotní situace mi stále nepřijde bezpečná. Navíc si nedovedu představit, že bych hrála tenis a radovala se v místech, kde ještě před šesti týdny stála nemocnice," uvedla Krejčíková pro ČTK.

Čtyřiadvacetiletá Krejčíková, aktuálně 115. hráčka dvouhry pořadí WTA, napodobila australskou světovou jedničku Ashleigh Bartyovou, pětku Elinu Svitolinovou z Ukrajiny, sedmičku Kiki Bertensovou z Nizozemska či španělského úřadujícího vítěze Rafaela Nadala.

Z Češek tak zůstávají v soutěži Karolína Plíšková, Petra Kvitová, Markéta Vondroušová, Karolína Muchová, Barbora Strýcová, Marie Bouzková, Siniaková a Kristýna Plíšková. Šanci na účast má Tereza Martincová, která je aktuálně druhou náhradnicí. V soutěži mužů je z Čechů jen Jiří Veselý.

Reklama

Související témata: