Hlavní obsah

Trpišovského fén přivodil bleskový obrat! Sešívaní v Rakousku dál vyhrávají

Laa an der Thaya
Aktualizováno

První poločas sice prohráli, hned po přestávce však v rozmezí patnácti minut nasázeli tři góly a rozhodli. Fotbalisté pražské Slavie i v druhém utkání na soustředění v Rakousku vyhráli, maďarský Féhervár porazili 3:1. O vstřelené góly se postarali Stanciu, Musa a Masopust. Trenér Trpišovský se o přestávce pěkně rozparádil...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Nicolae Stanciu zahájil velký obrat.

Článek

Sešívaní odehráli druhé přípravné utkání herního kempu v rakouském Frauenkirchenu. Tentokrát se střetli s druhým celkem maďarské nejvyšší soutěže MOL Fehérvár FC.

Trenér Jindřich Trpišovský se na rozdíl od prvního poločasu úvodního utkání rozhodl pro tradiční rozestavení 4–2–3–1, ve kterém sešívaní nastupovali ve většině zápasů minulé sezony. Základní sestava tak hodně připomínala mistrovskou. Výjimkou byl Ondřej Karafiát, který poprvé od přestupu nastoupil od začátku. Do branky se na rozdíl od úvodního utkání také vrátila jednička Ondřej Kolář.

Sešívaní na začátku utkání inkasovali z penalty. Svůj drtivý úder si nechali až na druhý poločas. Velký obrat odstartoval Stanciu, završili ho Musa a Masopust.

Zatímco Slavii se první poločas nepovedl, soupeř hrající generálku na sezonu byl hodně nažhavený a u všeho dřív. Trenér Trpišovský proto měl v kabině o půli velmi emotivní proslov. A mužstvo probral k výhře.

„Jsem rád. Ve vedru nešlo jejich tempo udržet. Měli opravdu dobrý začátek, byli živí. Nedokázal jsem si ale představit, že by tempo neopadlo. My jsme věděli, že máme svoji kvalitu, svoji sílu a věřili jsme, že zápas zvládneme," líčí pro klubový web Lukáš Masopust.

Záložník, jehož chce koupit West Ham, poslal do Anglie vizitku v podobě nádherné trefy z 30 metrů.

"Náš skaut Marcel říkal před zápasem, že nemůžu dát gól ze střední vzdálenosti, že na to prý nemám sílu. Tak jsem rád, že se mi to povedlo," směje se Masopust.

Další zápas na soustředění čeká slávisty v úterý proti Sturmu Štýrský Hradec.

Přípravné fotbalové utkání ve Frauenkirchenu (Rakousko):
Slavia Praha - MOL Fehérvár 3:1 (0:1)
Branky: 48. Stanciu, 58. Musa, 63. Masopust - 9. Zivzivadze z pen.
Slavia: Kolář - Coufal (79. Frydrych), Zima, Karafiát (72. Takács), Bořil (79. Oscar) - Holeš (73. Malinský), Ševčík (57. Beran) - Masopust (64. Hovorka), Stanciu (57. Van Buren), Provod (73. Lingr) - Tecl (57. Musa). Trenér: Trpišovský.
Další přípravné zápasy ligových týmů

Reklama

Související témata: