Hlavní obsah

Nečekaný konec. Plekanec nebude hrát za Kometu Brno

Zpráva, kterou teď nikdo z fanoušků neočekával. Hokejový útočník Tomáš Plekanec končí v Kometě Brno. Za koncem u extraligového týmu jsou rodinné důvody. Klub tuto informaci oznámil v pondělí na svých webových stránkách.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Plekanec skončil v Kometě Brno

Článek

„S Tomášem jsme situaci probírali už delší dobu, jeho rozhodnutí naprosto chápu. Jsou situace v životě, kdy je rodina naprostou prioritou. Samozřejmě mě to hrozně mrzí, protože tak špičkového centra těžko budeme nahrazovat, ale jak už jsem říkal, Tomášovo rozhodnutí respektuju. Rád bych mu touto cestou poděkoval za odvedenou práci pro Kometu i za profesionální přístup ke všem zaměstnancům klubu. Chtěl bych požádat zástupce médií o pochopení, že celou věc nebudeme dál komentovat," vyjádřil se k celé záležitosti majitel Komety Libor Zábranský.

Plekanec přišel do Komety v roce 2018. V extralize odehrál v modrobílém dresu celkem 66 zápasů s bilancí 13 gólů a 27 asistencí. Téměř po dvou letech však jeho štace v Kometě z rodinných důvodů končí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Milí fanoušci Komety, tato zpráva se mi nepíše lehce. Měl jsem sportovní cíl, hrát v této výjimečné organizaci a vyhrát titul. Kometa je ambiciózní klub, kde hokej každý miluje. Stejně jako já. Rád bych ve spolupráci pokračoval, stejně tak Kometa. Nic nestálo v cestě, bohužel moje mamka onemocněla a rádi bychom ji s celou rodinou byli na blízku. Vím, že jí naše přítomnost hodně pomůže. Tituly a sportovní kariéra nejsou všechno. Nemám žádný plán B. Bylo to čistě naše rodinné rozhodnutí. V kariéře bych chtěl pokračovat, hokej pořád miluju, ale co bude dál se rozhodne v dalších týdnech. Brno, Kometo, díky za podporu! Děkuji ochozům, děkuji všem v klubu a děkuji Liboru Zábránskému za pochopení. 🔵❤️🔵

Příspěvek sdílený Tomáš Plekanec (@tomasplekanec),Srp 10, 2020 v 6:42 PDT

„Bylo to pro mě těžké rozhodnutí, ale měl jsem pro ukončení angažmá v Kometě vážné osobní důvody. Rád bych všem v Brně poděkoval za skvělou spolupráci, Liborovi Zábranskému za pochopení situace a fanouškům za přízeň. Kometě přeju do budoucna jen to nejlepší, ať se jí v nové sezoně daří," prohlásil útočník Tomáš Plekanec.

Sedmatřicetiletý bývalý reprezentant na svém Instagramu upřesnil informace, proč se takto rozhodl.

„Měl jsem sportovní cíl, hrát v této výjimečné organizaci a vyhrát titul. Kometa je ambiciózní klub, kde hokej každý miluje. Stejně jako já. Rád bych ve spolupráci pokračoval, stejně tak Kometa. Nic nestálo v cestě, bohužel moje mamka onemocněla a rádi bychom jí s celou rodinou byli na blízku. Vím, že jí naše přítomnost hodně pomůže. Tituly a sportovní kariéra nejsou všechno," napsal Plekanec, který nyní nemá žádný plán B a neřeší kariéru.

„V kariéře bych chtěl pokračovat, hokej pořád miluju, ale co bude dál, se rozhodne v dalších týdnech. Brno, Kometo, díky za podporu! Děkuji ochozům, děkuji všem v klubu a děkuji Liboru Zábránskému za pochopení," dodal.

Reklama