Hlavní obsah

Italové požadují, aby se Schick vrátil okamžitě do Říma, Lipsko chce o dalším hostování ještě jednat

Italové trvají na svém. Dohoda s Lipskem není možná, takže Patrik Schick se okamžitě po skončení účinkování německého klubu ve finálovém turnaji letošního ročníku Ligy mistrů vrátí do Říma, kde má v AS platnou smlouvu až do roku 2022. S informací přišla nejen italská a německá média, ale potvrdil ji i hráčův agent Pavel Paska. Ten přitom ještě minulý týden doufal, že se jednání mezi AS Řím a RB Lipsko, kde Schick hostuje, přece jen pohnou z místa. „Zvlášť když je letos transferové okno otevřeno až do 5. října,“ připomínal výjimečnou situaci.

Foto: Sport.cz

Dojde k dohodě, nebo se Patrik Schick rozloučí s dresem Lipska a vrátí se do Říma?

Článek

Podle informací z Itálie však vedení Giallorossi už dál jednat nemíní a trvá na tom, aby se Schick hned po skončení dohrávané Ligy mistrů vrátil do mateřského klubu. Preferuje totiž jeho prodej před dalším hostováním v bundeslize.

„Taková je a bude v této době politika prakticky všech klubů Serie A. V době pokoronavirové dávají přednost výměnám hráčů, k čemuž je nutí ekonomická situace. Velké přestupy se konat nebudou, a když už se přece jen možnost transferu nabídne, budou kluby okamžitě jednat," nechával místopředseda Juventusu Turín Pavel Nedvěd při nedávné návštěvě Prahy nahlédnout, jak to v italském fotbale momentálně chodí.

„I velkým klubům nastaly zlé časy. Vypadl jim ticketing i sponzoring. Třeba v bundeslize mají v kolonce očekávaných příjmů ze vstupného za první polovinu příští sezony velkou nulu," mluví ve stejném duchu Paska.

Foto: Sport.cz

Patrik Schick s přítelkyní Hanou Běhounkovou, se kterou se v létě oženil.

Lipsko mělo možnost uplatnit na Schicka opci zakotvenou ve smlouvě o hostování, která původně činila 29 milionů eur. Po několika jednáních byl římský klub ochoten slevit na 25 milionů, jenže Lipsko dál preferovalo prodloužení hostování o další rok a teprve pak případný přestup.

„Pořád mám v Lipsku byt," utěšoval sebe i německé fanoušky Patrik Schick před odletem do Portugalska, kde čeká na jeho tým ve čtvrtek večer čtvrtfinále Champions League s madridským Atlétikem.

V posledních hodinách ovšem nabraly věci rychlý spád. Vedení AS Řím dalo na srozuměnou, že o prodloužení Schickova hostování v Lipsku už nemá zájem a upřednostňuje jeho prodej.

Zájemců je hned několik… Z bundesligy třeba Leverkusen, ale také berlínská Hertha, kde působí kapitán české reprezentace Vladimír Darida, v Turecku má podle tamních médií o čtyřiadvacetiletého českého útočníka eminentní zájem Trabzonspor a je ochoten požadovanou sumu zaplatit. Přímo v Itálii se spekuluje o milánském AC, na Ostrovech pak o Newcastlu a také West Hamu.

Ostatně i Tomáš Souček přiznal, že se s trenérem Kladivářů Davidem Moyesem o některých českých hráčích bavil.

„Ptal se mě na ně. I na Patrika Schicka. Chtěl vědět, jak momentálně vypadá," nedělal Souček tajnosti, že si kouč Kladivářů dělá obrázek o potencionálních adeptech, na které by se mohl zaměřit.

Schick se momentálně chystá s Lipskem v portugalském Estorilu na čtvrteční čtvrtfinále Ligy mistrů s Atlétikem. Sportovní ředitel klubu Markus Krösche tam odsud v reakci na zprávy z Itálie vzkázal, že doufá v dohodu obou klubů během příštích dnů či týdnů.

„Celou dobu máme problémy dohodnout se s AS Řím na nějakém řešení. Uvidíme, co přinesou další dny a týdny. Ukáže se, zda existuje nějaké řešení, nebo ne," naznačil, že bude s italským klubem ještě jednat o dalším hostování Schicka, který v uplynulé sezoně nastřílel v Lipsku ve 26 zápasech 10 gólů.

Reklama

Související témata: