Hlavní obsah

Kr. Plíšková - Fruhvirtová 6:2, 7:5Kristýna Plíšková i Krejčíková jsou ve 2. kole Prague Open, slaví i Halepová

Aktualizováno

Dvě domácí tenistky postoupily do druhého kola turnaje WTA v Praze. Nejprve Kristýna Plíšková v ryze českém duelu porazila 6:2 a 7:5 patnáctiletou Lindu Fruhvirtovou. Barbora Krejčíková pak uspěla na antuce v zápase s Rumunkou Patricií Marií Tigovou, kterou zdolala 6:4 a 6:3. Světová dvojka Simona Halepová po boji také postoupila do 2. kola. Slovinku Hercogovou udolala 6:1, 1:6 a 7:6. Sedmá nasazená Barbora Strýcová prohrála v prvním kole se Španělkou Sarou Sorribesovou 6:7 a 1:6.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kristýna Plíšková je na Prague Open ve druhém kole.

Článek

České řady ve 2. kole ještě může rozšířit Kateřina Siniaková. Ta rozehrála zápas se Slovinkou Tamarou Zidanšekovou. Za stavu 3:6 a 6:3 byl duel přerušený, dohrávat se bude ve středu.

Krejčíková při vstupu do Prague Open zdolala 6:4 a 6:3 Rumunku Patricii Marii Tigovou. Předtím Kristýna Plíšková v ryze českém duelu, který byl rozehrán už v pondělí, porazila 6:2 a 7:5 patnáctiletou Lindu Fruhvirtovou. Strýcová prohrála se Španělkou Sarou Sorribesovou 6:7 a 1:6.

Úspěšná deblistka Krejčíková, která je aktuálně na 118. místě singlového žebříčku, využila šanci na účast v hlavní soutěži. V duelu s hráčkou z deváté desítky Tigovou uspěla v šesti z deseti her na returnu, takže navzdory třem ztraceným servisům mohla slavit postup.

O čtvrtfinále si zahraje se světovou dvojkou Halepovou, jež se při svém prvním soutěžním zápase po koronavirové pauze hodně nadřela na postup. V prvním setu Slovince Hercogové povolila jedinou hru, ale druhou sadu stejným poměrem 1:6 prohrála a stejně jako ve všech třech předchozích vzájemných zápasech dospěl jejich duel do rozhodující sady.

Halepová vedla 5:3, ale utkání nedopodávala a pak v koncovce nevyužila na returnu postupně šest mečbolů. Rozhodovala tak zkrácená hra, kterou favorizovaná Rumunka vyhrála 7:3.

Foto: Sport.cz

Rumunská tenistka Simona Halepová.

Plíšková a Fruhvirtová v pondělí kvůli bouřce stihly odehrát jen pět gamů s jednou dešťovou pauzou. Dohrávku za stavu 3:2 zahájila výrazně lépe zkušenější Plíšková, která třemi hrami za sebou získala první set. Ve druhém vedla 5:3 a měla na returnu dva mečboly, ale ani jeden neproměnila a vzápětí ztratila servis. V jedenáctém gamu však opět sebrala Fruhvirtové podání a napodruhé zápas dotáhla do vítězného konce.

Podobně jako při červnové exhibici Tipsport Elite Trophy tak i na Prague Open porazila talentovanou tenistku, která v hlavní soutěži startovala díky divoké kartě. Ve druhém kole Plíšková narazí na druhou nasazenou Petru Martičovou z Chorvatska.

Strýcová rozjela zápas se Sorribesovou (84. WTA) skvěle a vedla v první sadě 5:0, ale pak se vývoj otočil. Španělka přestala kazit, srovnala krok a set Strýcová ztratila v tie-breaku. Ve druhém setu už na soupeřku nenašla zbraň, několikrát se při velké snaze doběhnout míč ocitla na antuce, ale udělala celkem 37 chyb a ve druhé sadě získala už jen jednu hru.

Krátce před vstupem do turnaje vzdala účast v Praze francouzská tenistka Fiona Ferroová, která minulý týden v Palermu vyhrála první turnaj WTA Tour po koronavirové pauze.

Serena slaví postup

Serena Williamsová vybojovala na tenisovém turnaji v Lexingtonu postup do druhého kola. Při prvním startu na okruhu WTA od Australian Open zdolala držitelka 23 grandslamových titulů krajanku Bernardu Peraovou po více než dvouhodinovém duelu 4:6, 6:4 a 6:1. O postup do čtvrtfinále si zahraje se svou starší sestrou Venus.

Osmatřicetiletá Serena Williamsová v Lexingtonu zahájila po koronavirové pauze přípravu na US Open. Newyorský grandslam je na programu od 31. srpna a Američanka má v plánu na něm startovat.

Soupeřkou Marie Bouzkové v druhém kole bude Ruska Anna Blinkovová. Té v třetím setu vzdala domácí hráčka Kristie Ahnová.

Prague Open okruhu WTA (antuka, dotace 225 500 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kristýna Plíšková - L. Fruhvirtová (obě ČR) 6:2, 7:5
Halepová (1-Rum.) - Herzogová (Slov.) 6:1, 1:6, 7:6 (7:3)
Sorribesová (Šp.) - Strýcová (7-ČR) 7:6 (7:3), 6:1
Martičová (2-Chorv.) - Gračevová (Rus.) 7:6 (7:2), 6:3
Mertensová (3-Belg.) - Paoliniová (It.) 7:5, 4:6, 6:3
Rusová (Niz.) - Pavljučenkovová (6-Rus.) 7:5, 6:2
Beguová (Rum.) - Sevastovová (9-Lot.) 6:2, 6:2
Krejčíková (ČR) - Tigová (Rum.) 6:4, 6:3
Curenková (Ukr.) - Alexandrovová (5-Rus.) 6:2, 6:4
Giorgiová (It.) - Kosťuková (Ukr.) 4:6, 6:2, 7:6 (7:4)
Frechová (Pol.) - Ruseová (Rum.) 7:6 (10:8), 6:3
Bogdanová (Rum.) - Sandersová (Austr.) 6:1, 6:1
Küngová (Švýc.) - Bolsovová (Šp.) 6:4, 6:3
Čtyřhra - 1. kolo:
Hradecká, Kristýna Plíšková (2-ČR) - T. Mordergerová, Y. Mordergerová (Něm.) 6:1, 6:3.
Voráčová, Listerová (ČR/Švéd.) - Viďmanová, L. Fruhvirtová (ČR) 7:5, 6:2
Turnaj žen v Lexingtonu v USA (tvrdý povrch, dotace 225 500 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
S. Williamsová (1-USA) - Peraová (USA) 4:6, 6:4, 6:1
Bellisová - Di Lorenzová (obě USA) 6:1, 6:2
Blinkovová (Rus.) - Ahnová (USA) 2:6, 6:4, 3:1 skreč
Teichmannová (Švýc.) - Kalinská (Rus.) 6:2, 7:5
V. Williamsová (USA) - Azarenková (Běl.) 6:3, 6:2.

Reklama

Související témata: