Hlavní obsah

Fotbalisty Karviné posílil obránce Twardzik z Ružomberku

Karviná

Fotbalová Karviná získala obránce Filipa Twardzika z Ružomberku. Sedmadvacetiletý třinecký rodák se Slezany podle klubového webu podepsal smlouvu na dva roky.

Foto: Sport.cz

Filip Twardzik (vpravo).

Článek

"Levonohého stopera jsme po odchodu Milana Rundiče potřebovali. Filip byl v našem hledáčku delší dobu a víme, že měl na Slovensku výbornou minulou sezonu. Věřím, že bude posilou," uvedl sportovní ředitel Karviné Lubomír Vlk.

"Filipa znám ze slovenské ligy, moc se mi líbí je způsob hry a věřím, že nám pomůže. Je to levák, navíc využitelný na stoperu i na levé straně obrany. Hodí se i do tříobráncového systému. Tyto atributy jsou pro nás důležité," doplnil trenér MFK Juraj Jarábek.

Twardzik během dvou let za Ružomberok odehrál 52 soutěžních zápasů a vstřelil devět gólů. V minulosti působil také v Celticu Glasgow nebo Boltonu, v Česku někdejší mládežnický reprezentant za druholigové Vítkovice odehrál sezonu 2017/18.

"Zájem z Karviné mi přišel nejvážnější, volal mi samotný šéf klubu, sportovní ředitel i trenér. V konečném rozhodování to pro mě bylo jednodušší," konstatoval Twardzik.

Reklama

Související témata: