Hlavní obsah

Nejšílenější přestup v historii fotbalu? Ronalda nabízí k Messimu do Barcelony

Šlo by možná o jeden z nejsenzačnějších přestupů v historii fotbalu. Cristiano Ronaldo by mohl zamířit do Barcelony, a nastupovat tak v útoku po boku svého věčného rivala Lionela Messiho. Vypadá jako fantasmagorie, ale španělský novinář Guillem Balague tvrdí v rozhovoru pro BBC, že Juventus se snaží zbavit obrovské finanční zátěže, které s sebou působení Ronalda v týmu nese, a nabídl ho k přestupu právě do Barcelony.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Hvězda Juventusu Cristiano Ronaldo na kolenou...

Článek

Není asi třeba nějak zdůrazňovat, že Ronaldo strávil nejlepší léta v táboře barcelonského nesmiřitelné konkurenta Realu Madrid. Právě souboje jeho s Messim a Barcelonou bývaly mimořádně vyhrocené.

Ekonomická situace je v důsledku koronavirové pandemie i pro fotbalové velkokluby složitá a Ronaldův plat v přepočtu kolem 850 milionů korun ročně znamená i pro šampiona Serie A Juventus značné břemeno.

„Ronaldo je teď nabízen všude včetně Barcelony. Nejsem si ale jistý, jestli se jim podaří ho nějak zbavit kvůli penězům, které vydělává. Kdo by takový balík platil?" rozpovídal se Balague pro 5 Live Sport.

Messi s Ronaldem posbírali dohromady 11 Zlatých míčů (Messi šest, Ronaldo 5) a za kariéru dohromady nastříleli 1272 gólů. Vidět je spolu v jednom dresu by byl pro fanoušky po celém světě pochopitelně velký zážitek, nicméně momentálně tahle varianta asi není příliš reálná.

Ronaldo má smlouvu s Juventusem ještě na dva roky. Královský kontrakt podepsal v Turíně v roce 2018 a zatím nijak nenaznačil, že by se mu chtělo pryč. Mění se ale situace v samotném Juventusu, kde se může po vyhazovu kouče Maurizia Sarriho přehodnotit filozofie klubu a jeho priority.

Foto: Massimo Pinca, Reuters

Cristiano Ronaldo z Juventusu při zápase s Lyonem.

Z Itálie zatím prosakují zprávy, že nový kouč a bývalý skvělý hráč Andrea Pirlo bude chtít po letošním osmifinálovém krachu v Lize mistrů kádr přebudovat a zbavit se minimálně Aarona Ramseyho a nejspíš i Paola Dybalu.

Ronaldo je ale přeci jen trochu jiný případ, v 89 zápasech v dresu Juventusu nastřílel 65 gólů a nasbíral 18 asistencí.

Kromě Barcelony se spekuluje o jeho možném přestupu do PSG, kde bývá na hvězdy vždy peněz dost.

„Důvod, proč se spekuluje o PSG, není ani tak to, že by měl klub o Ronalda takový zájem, ale spíš je to o tom, že hráčův agent Jorge Mendes dostal úkol najít pro Ronalda nový tým," pokračoval Balague s tím, že třeba už Real Madrid možný Ronaldův návrat striktně odmítl.

Reklama

Související témata: