Hlavní obsah

Hrůzostrašná nehoda! Cyklista po nárazu do zdi spadl z mostu do strže

Como/Praha

Hororovou nehodu zažil belgický cyklistický talent Remco Evenepoel v závěru závodu Kolem Lombardie, když nešťastně spadl z mostu. Jeden z favoritů prestižního závodu nezvládl technický sjezd, narazil do kamenné zídky a přepadl z mostu do strže. Při pádu si zlomil pánev a pohmoždil si plíce. Pro dvacetiletého jezdce tak nejspíš skončila sezona a přijde o debut na Grand Tour, který si měl odbýt v říjnu na odloženém Giru d'Italia.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Remco Evenepoel spadl z mostu.Video: sntv

 
Článek

Evenepoel byl po ošklivém pádu při vědomí. Přivolaní zdravotníci mu nasadili ochranný límec a odvezli ho sanitkou do nemocnice.

"Ten pád jsme neviděli, jen jsme o tom slyšeli v týmové vysílačce. Když jsme tam dorazili, viděl jsem jenom kolo bez jezdce a to není příjemný pohled," řekl Davide Bramati, sportovní ředitel Evenepoelovy stáje Deceuninck-QuickStep. "Hned jsem šel za ním dolů a okamžitě jsem viděl, že je ok. Mohl mluvit a říkal, že ho bolí pravý bok. Snad už nás smůla opustí," uvedl s odkazem na hrůzostrašnou nehodu Fabia Jakobsena v závodě Kolem Polska.

Foto: Profimedia.cz

Cyklista Remco Evenepoel je odnášen na nosítkách se zafixovanou hlavou poté, co při závodu Kolem Lombardie spadl z mostu.

Právě v Polsku vybojoval Evenepoel celkové prvenství a vyhrál i čtvrtý etapový závod, který letos absolvoval. S devíti triumfy je nejúspěšnějším cyklistou dosavadního průběhu sezony narušené koronavirem.

V Lombardii havaroval necelých 50 kilometrů před cílem, když ve skupince uprchlíků stíhal ve sjezdu vedoucího Itala Vincenza Nibaliho. Slavný monument nakonec vyhrál Dán Jakob Fuglsang, který pád svého soupeře neviděl. "Nevěděl jsem, co se stalo, ale řekli mi to. Můžeme jen doufat, že bude v pořádku," uvedl Fuglsang.

O vítězi se nakonec rozhodovalo v závěrečných kilometrech mezi trojicí jezdců. Nejprve odpadl Fuglsangův kolega z Astany Rus Alexandr Vlasov. V posledním stoupání se pokusil o útok Novozélanďan George Bennett, ale dánský jezdec měl dost sil na odpověď a po sjezdu do Coma oslavil druhé vítězství na cyklistickém monumentu. Loni Fuglsang ovládl závod Lutych-Bastogne-Lutych.

Český cyklista Petr Vakoč dojel na 51. místě se ztrátou přes 16 minut na vítěze.

Cyklistický závod Kolem Lombardie (WorldTour) - 231 km:
1. Fuglsang (Dán./Astana) 5:32:54
2. Bennett (N. Zél./Jumbo-Visma) -31
3. Vlasov (Rus./Astana) -51
4. Mollema (Niz./Trek-Segafredo) -1:19
5. Ciccone -1:40 (It./Trek-Segafredo) -3:31
6. Nibali (It./Trek-Segafredo) -3:31
...51. Vakoč (ČR/Alpecin-Fenix) -16:43.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články