Hlavní obsah

Lipsko - PSG 0:3Pařížané nedali Lipsku šanci, Schick si finále Ligy mistrů nezahraje

Aktualizováno

Jasná záležitost! Český útočník Patrik Schick si s Lipskem finále Ligy mistrů nezahraje. Tam se poprvé v historii dostali fotbalisté Paris SG, nad německým týmem vyhráli 3:0. Příští soupeř PSG vzejde z druhého semifinále, které ve středu hraje Bayern s Lyonem.

Sestřih utkání semifinále Ligy mistrů Lipsko - PSGVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

V souboji dvou německých trenérů měl navrch Thomas Tuchel z Paris St. Germain, jeho tým pokořil svěřence Juliana Nagelsmanna, kterého kdysi vedl v rezervě Augsburgu. Francouzský velkoklub bude v neděli usilovat o druhou evropskou trofej po triumfu v tehdejším Poháru vítězů pohárů ze sezony 1995/96.

Francouzský šampion k postupu rázně nakročil už v první půli, kdy se trefili Marquinhos a Ángel Di María, po pauze přidal pojistku Juan Bernat. Schick odehrál druhý poločas.

Úvodní šanci stejně jako ve čtvrtfinále s Bergamem zahodil Neymar, v šesté minutě trefil tyč. Mbappého branka vzápětí kvůli ruce neplatila, ale ve 13. minutě už favorit vedl. Na přímý kop si naběhl Marquinhos a hlavou otevřel skóre.

Další šanci poté nedal Mbappé a v ojedinělé příležitosti na druhé straně vypálil v 25. minutě vedle Poulsen. O deset minut později Neymar překvapivě rozehraným přímým kopem znovu trefil tyč, ale Pařížané do půle přece jen zvýšili. Neymar ve 42. minutě patičkou chytře přiťukl Di Maríovi a ten sám před gólmanem nezaváhal.

Kouč Lipska Nagelsmann se pokusil neškodnou ofenzivu posílit dvojím střídáním a do druhé půle nasadil i Schicka. Lipsko se snažilo s utkáním ještě něco udělat, ale jeho snahu utnula třetí branka PSG. Po ztrátě míče nacentroval Di María a Bernat se štěstím procpal míč za čáru.

Lipsko pak od ještě většího debaklu zachránil brankář Gulácsi, který zlikvidoval několik šancí. Jeho protějšek mezi tyčemi Rico při záskoku za zraněnou jedničku Navase příliš práce neměl.

Mezi střelce se mohl zapsat Schick, ale jeho střelu zablokovala defenziva. Český reprezentant ani napodruhé nedosáhl na finále Ligy mistrů, předloni ho s AS Řím, odkud v Lipsku v této sezoně hostoval, vyřadil v semifinále Liverpool.

Liga mistrů letos kvůli téměř pětiměsíční koronavirové přestávce netradičně vrcholí až v srpnu. Od čtvrtfinále se hraje turnajovým způsobem na jeden zápas na neutrální půdě v Lisabonu a bez diváků.

Semifinále fotbalové Ligy mistrů (Lisabon):
Lipsko - Paris St. Germain 0:3 (0:2)
Branky: 13. Marquinhos, 42. Di María, 56. Bernat. Rozhodčí: Kuipers - Van Roekel, Zeinstra - Van Boekel (video, všichni Niz.). ŽK: Laimer, Halstenberg, Poulsen - Kimpembe. Bez diváků.
Lipsko: Gulácsi - Klostermann (83. Orban), Upamecano, Mukiele - Laimer (62. Halstenberg), Kampl (64. Adams), Sabitzer, Angeliňo - Olmo (46. Schick), Nkunku (46. Forsberg) - Poulsen. Trenér: Nagelsmann.
PSG: Rico - Kehrer, Kimpembe, Silva, Bernat - Herrera (83. Verratti), Marquinhos, Paredes (83. Draxler) - Di María (87. Sarabia), Mbappé (86. Choupo-Moting), Neymar. Trenér: Tuchel.

Reklama

Související témata: