Hlavní obsah

Bude boháč! Trpišovský se prý dohodl s fotbalovou Slavií na nové pohádkové smlouvě

Praha

Není králem střelců, ani špílmachrem, který je noční můrou soupeřů. Přesto je za hvězdu a fotbalová Slavia to dokáže ocenit pořádným balíkem peněz. Strůjce úspěchů, kouč Jindřich Trpišovský, se teď podle Mf DNES a Sportu dohodl s klubem z Edenu na nové tříleté smlouvě s roční opcí. Má si vydělat minimálně 1,3 milionu měsíčně. Slavia zmíněnou informaci pro Sport.cz obšírněji nekomentovala, tiskový mluvčí klubu Michal Býček jen napsal, že klub všechny novinky zveřejní na čtvrteční tiskové konferenci před startem ligy. Tam by podle všeho kontrakt měl být podepsán.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský a Jaroslav Tvrdík.

Článek

Slavia vyhrála bez nejmenších problémů českou nejvyšší soutěž, slušnými výkony se dokázala prezentovat i v Lize mistrů, kde statečně vzdorovala Barceloně či Interu Milán, a tak není divu, že se do hledáčku slavných evropských klubů dostal kromě samotných fotbalistů i strůjce úspěchů - trenér Jindřich Trpišovský.

Ten lákavým nabídkám z ciziny odolal a Slavia to dokázala ocenit. Podle Sportu a MF DNES se teď v mistrovském klubu dohodl na nové smlouvě na tři roky a za úspěchy dostane pohádkovou odměnu. Tedy na české poměry určitě. "Měl by si vydělat 1,3 až 1,4 milionu korun měsíčně a k tomu až sto tisíc za každý získaný bod," uvádí deník Sport.

Při předpokládaných bodových žních borců v červenobílém dresu se tak výdělek ještě pořádně navýší. Součástí tříletého kontraktu je i roční opce, kterou může uplatnit sám Trpišovský, nebo Slavia.

Fanouškům se možná z částky, kterou by měl kouč vydělávat, zatočí hlava, stačí si ale spočítat, kolik Slavia díky dobrým výsledkům už vydělala a jaký zájem je o její fotbalisty. To rázem nabízí na královský kontrakt pro Trpišovského úplně jiný pohled a Slavii se může jen a jen vyplatit.

"Jindra ještě nic nepodepsal. Nic není hotové a do té doby nemá cenu to jakkoli komentovat," řekl Mf DNES Trpišovského agent Jiří Müller.

Čtyřiačtyřicetiletý Trpišovský trénuje Slavii od prosince 2017. Bývalý kouč Viktorie Žižkov a Slovanu Liberec v posledních dvou letech ovládl s červenobílými první ligu. Slavii dovedl rovněž ke dvěma vítězstvím v domácím poháru, do základní skupiny tohoto ročníku Ligy mistrů a v sezoně 2018/19 do čtvrtfinále Evropské ligy.

Reklama