Hlavní obsah

Liga mistrů s rezervním týmem! Slovan má na Faerech velké problémy

Klaksvik
Aktualizováno

Pyrrhovo vítězství. Fotbalisté Slovanu Bratislava dostali možnost odehrát zápas 1. předkola Ligy mistrů proti týmu Ki Klaksvík s rezervním týmem. V mužstvu slovenského mistra měl v pondělí před odletem na Faerské ostrovy pozitivní test na covid-19 Vladimír Weiss mladší. Klub přesto odletěl do dějiště zápasu, kde se hráči a realizační tým podrobili dalším testům. Slovan může vyslat do Klaksviku svůj B-tým, jako náhradní termín byl určený pátek 21. srpna. Nikdo z původní výpravy do utkání zasáhnout nesmí.

Foto: skslovan.com

Slovan Bratislava řeší velké problémy... V první řadě první zprava trenér Ján Kozák mladší.

Článek

Velkorysá nabídka? Jak se to vezme...

Bratislavský Slovan teď každopádně musí učinit rychlé rozhodnutí, zda k zápasu v náhradním termínu vyšle rezervní tým. Původně se mělo hrát ve středu večer, utkání bylo přesunuto na pátek. Hráči z původní výpravy ovšem nemohou do zápasu nastoupit.

Situace měla dramatický vývoj. Výsledky kontrolních testů všech hráčů byly negativní, podle místních médií však měl pozitivní výsledek fyzioterapeut týmu. Zdravotnické orgány na Faerských ostrovech samozřejmě zareagovaly. Slovanu nařídily buď dvoutýdenní povinnou karanténu na ostrovech, nebo odlet stejným letadlem zpět do Bratislavy. Také zakázaly odehrát duel 1. předkola Ligy mistrů.

Celou situací se zabývala UEFA, která nakonec poskytla Slovanu možnost odehrát duel. Musí však do Klaksviku přemístit nové hráče, kteří nejsou v karanténě, čili Slovan může odehrát duel se svým rezervním týmem.

Béčko je v druhé lize poslední

Na vedení Slovanu teď je, zda do dobrodružství s rezervínm týmem půjde. B-tým je po třech kolech ve druhé slovenské lize bez bodového zisku na úplně posledním místě...

Navíc by klub musel splnit další podmínky. Jak píše portál in.fo, pokud Slovan na Faerech s rezervou nastoupí, na lavičce ho bude muset vést někdo jiný než Jan Kozák mladší a jeho trenérský štáb. Zkrátka někdo, kdo nepřišel se současnou výpravou vůbec do styku. Protože nikdo, kdo přiletěl na ostrovy s původní výpravou Slovanu, se odloženého zápasu s Klaksvikem nesmí účastnit.

Pokud Slovan kývne, musí vyřešit také čistě praktický úkol. Dostat do dějiště 1. předkola Ligy mistrů minimálně 13 hráčů, včas a pochopitelně s negativním testem, kteří budou moci na hřišti čelit Klaksviku...

Řídíme se protokolem, hájí se

"Ceníme si iniciativu a angažovanost UEFA v situaci, kdy do hry vstoupily místní úřady, které dělají vše pro to, aby se zápas neodehrál a aby nám situaci co nejvíce ztížily. Opravdu zvláštní situace, protože podle protokolu UEFA můžeme hrát, ale místní instituce se konání zápasu snaží všemožně zabránit. Jsme rádi, že stále máme šanci. V pátek se pobijeme o postup do dalšího kola. Věříme, že se vše uskuteční v duchu fair play a rozhodne se na hřišti," líčí na klubovém webu generální ředitel Ivan Kmotrík mladší.

Foto: skslovan.com

Stadion v Klaksviku je zasazen do romantického ostrovního prostředí...

"Podnikli jsme kroky, abychom ve smyslu protokolu UEFA měli v pátek k dispozici minimálně 13 negativně testovaných a připravených hráčů. Z Bratislavy přiletí hráči z kádru A-mužstva, kteří nebyli v nominaci na Faerské ostrovy. A pokud to bude nutné, možná se k nim připojí i někdo z juniorky. Samozřejmě, všichni budou přetestování," plánuje ředitel.

"Chci zdůraznit, že z naší strany jsme splnili protokol UEFA. Postupujeme přesně podle něj a na Faerských ostrovech máme osmnáct hráčů, kteří měli dvakrát po sobě negativní testy. Proto se je pokusíme znovu přetestovat, aby mohli být vyjmuti z karantény a mohli zasáhnout do pátečního zápasu. Uděláme maximum, ale chceme být připraveni na všechny scénáře. Proto jsme zajistili letadlo také pro další skupinu hráčů, kteří přicestují z Bratislavy," popisuje Kmotrík všechny nesnáze.

Reklama

Související témata: