Hlavní obsah

Nejvyšší soud odmítl dovolání útočníka na Kvitovou

Brno

Nejvyšší soud podle serveru Seznam zprávy odmítl dovolání Radima Žondry, který před čtyřmi lety napadl tenistku Petru Kvitovou a pořezal ji. Za útok si ve vězení odpykává jedenáctiletý trest, jenž mu vyměřil soudce odvolacího soudu. Původně dostal osmiletý trest.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Radim Žondra obžalovaný z útoku na Petru Kvitovou před soudem.

Článek

Nejvyšší soud dovolání zamítl proto, že podle trestního řádu nebyly naplněny důvody pro podání dovolání, řekla ČTK asistentka místopředsedy Krajského soudu v Brně Miroslava Klusová.

Kvitová byla ve svém bytě v Prostějově napadena před Vánoci v roce 2016. Dvojnásobná wimbledonská vítězka při útoku utrpěla vážné zranění levé ruky, nemohla několik měsíců hrát a dokonce jí hrozilo, že bude muset ukončit kariéru. Lékařům se však ruku podařilo po čtyřhodinové operaci zachránit.

Žondra sice od počátku tvrdil, že to nebyl on, kdo nyní třicetiletou tenistku zranil, soud mu však neuvěřil. Odvolací soud uvedl, že nad případem nejsou žádné pochybnosti, a zpřísnil mu trest kvůli tomu, že k napadení nedošlo bezdůvodně, ale plánovaně s cílem krást.

Útočník podle všeho předpokládal, že byt bude prázdný, Kvitová ho však zaskočila a pořezal ji. Poraněné tenistce navíc bránil v odchodu a v telefonování. Soud také přihlédl ke skutečnosti, že Žondra nebyl trestaný poprvé.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články