Hlavní obsah

Světový pohár sjezdařů v Söldenu začne bez diváků

Vídeň

Úvodní díl Světového poháru ve sjezdovém lyžování se v říjnu na ledovci v Söldenu uskuteční kvůli opatřením proti šíření koronaviru bez diváků. Informoval o tom list Tiroler Tageszeitung s odkazem na vyjádření šéfa organizačního výboru Jakoba Falknera. Všechny závodníky i další účastníky seriálu navíc v této sezoně čekají pravidelné testy na covid-19, Mezinárodní lyžařská federace FIS dnes zveřejnila protokol, podle nějž se budou kontroly řídit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slovenská lyžařka Petra Vlhová ve druhém kole obřího slalomu ve Špindlerově Mlýně. Ilustrační foto.

Článek

"Nebudou tam žádní diváci, protože prevence je velice důležitá, navíc to bylo přání FIS i rakouského svazu," citoval rakouský list Falknera. Všechny obvyklé doprovodné akce se tak tentokrát ruší.

Tradiční úvodní obří slalomy se letos v Söldenu uskuteční o týden dřív, než bylo původně plánováno. Ženy pojedou 17. října, muži o den později. Díky posunu bude ledovec k dispozici výhradně závodníkům. Zároveň bude možné oddělit účastníky a pořadatele od turistů.

Podle organizátorů budou v Söldenu účastníci rozděleni do čtyř skupin, které se navzájem nebudou mísit. Jednou z nich budou závodníci a jejich týmy, v dalších budou pořadatelé, zástupci médií a minimální počet pozvaných hostů.

Všichni účastníci budou muset po příjezdu předložit podle manuálu FIS negativní PCR testy staré maximálně 72 nebo 96 hodin. V dějišti se pak budou podrobovat kontrolám každé tři nebo čtyři dny. Upřesněný kalendář sezony SP by měla FIS zveřejnit koncem září.

Reklama

Související témata: