Hlavní obsah

Tour de France v Česku. Praha přivítá za rok L´Etape

Česko se chystá na jedinečnou sportovní akci. Praha společně se Středočeským krajem bude 5. června 2021 hostit projekt L´Etape Czech republic by Tour de France. Seriál amatérských závodů, při němž účastníci zažijí jedinečnou atmosféru Tour de France, se dostává poprvé v historii do středoevropského regionu díky agentuře Petr Čech Sport.

Foto: Deceuninck Quick Step

Zdeněk Štybar z týmu Deceuninck Quick Step na časovkářském speciálu při závodě Paříž-Nice.

Článek

„Přijde mi úžasné, pokud lidé v Česku dostanou šanci prožít si atmosféru Tour de France. Je to skvělá příležitost ochutnat emoce, které nejslavnější závod světa nabízí," prohlásil Zdeněk Štybar, ambasador projektu a cyklista týmu Deceuninck Quick Step.

„Tour de France je vrcholem cyklistického světa, je to meta všech závodníků. Je to také obrovská dřina a bolest. Zároveň neskutečná atmosféra a pohlcující energie. Vzpomínky jsou stále živé. Tour se člověku jednoduše dostane pod kůži. Program na příští rok budu teprve tvořit, ale akci budu mít v diáři i v hlavě," pronesl Zdeněk Štybar.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martina Sáblíková a Zdeněk Štybar - ambasadoři připravované akce L’Etape.

Základem L´Etape Czech republic by Tour de France budou dvě závodní trasy pro cyklisty všech výkonnostních kategorií. Náročnější nabídne účastníkům 130 kilometrů, kratší varianta zavede cyklisty na 90 kilometrů dlouhý okruh.

„Start závodu bude v Praze, většina trasy povede po nejkrásnějších lokalitách Středočeského kraje," uvedl Přemysl Novák, šéf organizačního týmu agentury Petr Čech Sport.

„Projekt připravujeme jako celoroční záležitost. Finálový závod s cyklistickým festivalem bude úplným vrcholem. Je naplánována spousta akcí na podporu cyklistiky a sportu jako takového. S pomocí L´Etape chceme představit cyklistiku jako ideální variantu trávení volného času," doplnil Přemysl Novák.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Martina Sáblíková a Zdeněk Štybar - ambasadoři připravované akce L’Etape.

„Jsem rád, že se nám podařilo pro Česko tuto akci vybojovat. Tour de France logicky o svůj brand pečuje a velmi pečlivě si vybírá partnery ke spolupráci. Jednání probíhala přes rok. Hlavním důvodem přidělení bylo široké portfolio již organizovaných akcí naší agentury," uvedl David Trávníček, statutární ředitel pořádající agentury Petr Čech Sport.

„L´Etape je o emocích. Projekt funguje už přes deset let. A silniční cyklistika je fenomén dneška. Proto je fajn, že jej můžeme nabídnout lidem v Česku," doplnil Trávníček.

Sáblíková se těší na zážitek

Velmi pravděpodobně na startu akce bude i trojnásobná olympijská vítězka v rychlobruslení a nadšená cyklistika Martina Sáblíková, která je druhou ambasadorkou L´Etape Czech republic by Tour de France. „Pravidelně sleduji Tour a všichni cyklisté v pelotonu mají můj obdiv. Zkusila jsem si Kolo pro život a teď se těším na další výjimečný zážitek," pronesla Martina Sáblíková.

Akce se koná jen ve vybraných zemích napříč kontinenty a účastní se jí desetitisíce cyklistů všech výkonnostních kategorií. Prestižní akce pod hlavičkou jednoho z nejslavnějších sportovních eventů historie umožní nadšeným sportovcům osahat si svět profesionální cyklistiky a dopřát si exkluzivní víkend pro sebe i své nejbližší.

Proces registrace bude spuštěn na oficiálních stránkách závodu 14. září, voucher garantující místo v pelotonu je možné zakoupit od 24. srpna na webu ticketportal.cz.

První vlna startovného nabízí krátkou trasu za 1690 korun, delší pak za 1990 korun. Po vyprodání tisícovky míst se cena zvýší na 2090 korun, respektive 2490 korun. Organizátoři očekávají tři až pěti tisíc účastníků. Podmínkou účasti je start na silničním kol, celá závod se pojede po uzavřených silnicích.

Reklama