Hlavní obsah

Beachclub Strahov obhájil titul na šampionátu klubů

Hráči Beachclubu Strahov se po roce radují z vítězství na UNIQA Mistrovství České republiky klubů. Ve finále porazili SK Hamr 3:1 na zápasy. V akci byli po několika měsících také Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem. České jedničky neztratily o víkendu ani set. „Jsme nadšení, hrálo se nám dobře. Je to náš první letošní turnaj a jsme rádi, že skončil vítězně," prohlásil Schweiner. Na třetím místě skončil Prague Beach Team, který porazil Beachklub Pankrác.

Foto: Sport.cz

Beachclub Strahov obhájil titul na šampionátu klubů v plážovém volejbale.

Článek

Perušič se Schweinerem vyhráli o víkendu čtyři utkání, ve finále si poradili s dvojicí Dominik Pavouček a Jakub Gála 2:0 na sety. Přitom před šampionátem hráli spolu naposledy během loňského listopadu, Perušiče trápilo delší dobu zraněné rameno. „Trénovali jsme spolu během pandemie. Navíc spolu hrajeme tak dlouho, že větší pauza neměla významný vliv na naší sehranosti," prohlásil spokojený Perušič.

České jedničky se nyní budou připravovat na evropský šampionát, který proběhne ve druhé polovině září v lotyšské Jurmale. V příštím týdnu navíc čeká mistry domácí šampionát dvojic v Opavě.

Další vítězství pro Beachclub Strahov zařídilo sesterské duo Anna a Magdalena Dostálovy, rozhodující třetí bod připsal David Lenc s Adamem Štočkem. Jediný bod pro SK Hamr zařídily ženské jedničky Martina Maixnerová a Marie Sára Štochlová, které porazily Michaelu Knoblochovou a Danielu Resovou 2:0. Závěrečný mix se už za rozhodnutého stavu nehrál.

Beachclub Strahov tak obhájil loňské prvenství. „Je vidět, že hráči mají zájem o to reprezentovat své kluby. Toto mistrovství je pro ně čím dál prestižnější. Areál byl zaplněný fanoušky, celkem dorazilo za víkend více než 400 lidí," prohlásil hlavní organizátor šampionátu Filip Linek z Beachklubu Pankrác.

Reklama