Hlavní obsah

Sedm udatných farmářů! Také Beran jde ze Slavie hostovat do Liberce

Aktualizováno

Klub od Ještědu je definitivně neoficiální farmou obhájců titulu. Fotbalový záložník Michal Beran stráví sezonu na hostování v Liberci, odkud po konci minulého ročníku přestoupil do mistrovské Slavie. Beran je sedmým slávistou, který z Edenu zamířil na hostování do Slovanu. Spolu s ním v létě přestoupili z Liberce do Slavie také Ondřej Karafiát, Jan Kuchta a Tomáš Malinský. Opačným směrem pak zamířili na hostování Jakub Jugas, Jan Matoušek, Júsuf Hilál, Jakub Hromada, Mohamed Tijani a Daniel Kosek.

Foto: Sport.cz

Záložník Michal Beran podepsal v Edenu smlouvu do června 2024.

Článek

Se Slavii talentovaný záložník absolvoval část kondičního soustředění a kompletní herní soustředění v Rakousku, ve kterém zasáhl do obou přípravných zápasů.

„Příprava mi dala hrozně moc. Nikdy jsem těžší nezažil. Snažil jsem se nasát novou atmosféru a kluci mi moc pomohli. Doufám, že se mnou byli všichni spokojení a jednou Slavii pomůžu," pevně věří dvacetiletý Michal Beran.

Možnost hostování zvolil spolu s trenéry především kvůli zápasové zátěži, kterou pro rozvoj potřebuje. „Domluvil jsem se dohromady s trenéry, že hostování ještě teď bude rozumnější kvůli velké konkurenci v záložních řadách týmu. V Liberci budu hrát kvalitní zápasy a doufám, že až se vrátím, budu na Slavii připravený a budu jí mít co dát," dodává Beran na webu sešívaných.

Beran si zatím připsal 12 ligových startů a jeden gól. Po návratu do Liberce ještě rozšířil už tak početnou skupinu hostů ze Slavie.

Vedení Ligové fotbalové asociace (LFA) před startem sezony uvedlo, že takzvané farmaření vnímá jako velký problém. Do příštího ročníku chce vypracovat jasně stanovená pravidla.

Šéf sešívaných Jaroslav Tvrdík právě dnes oznámil, že Slavia umožní hráčům na hostování, aby ve vzájemných zápasech mohli proti červenobílým nastoupit.

Ještě v minulé sezoně pro ně platil zákaz, takže třeba Liberec a Jablonec nastupovaly právě proti sešívaným ve značně oslabené sestavě s malou šancí na bodový zisk.

Slavia během pondělí také uvedla, že Jan Sýkora dostal od klubu povolení odcestovat do Poznaně, aby zfinalizoval svůj přestup do Lechu.

Reklama

Související témata: