Hlavní obsah

Na Řepku v pralese narváno! Lepší návštěva než na druhé lize

Praha

Byl to fotbalový hit víkendu. Alespoň na Kutnohorsku. Na premiéru Tomáše Řepky v dresu Červených Janovic v Sedleci přišlo tisíc diváků. Co by za takovou návštěvu daly třeba takové druholigové kluby. A to i v normální době, nejen této koronavirové.

Foto: Sport.cz

Tomáš Řepka (vlevo) a jeho nový trenér Štěpán Kacafírek.

Článek

„Skvělá návštěva je vizitka celého fotbalového boomu. Neděláme to pro sebe a svá ega, ale pro celý okres. Chceme, aby takto plno bylo všude, kam přijedeme. Celý projekt děláme hlavně pro lidi, aby se bavili,“ uvedl pro klubový web hrající trenér Červených Janovic a strůjce Řepkova příchodu Štěpán Kacafírek.

Tisíc fanoušků předčilo veškerá očekávání, i když hráči v dresu ambiciózních Červených Janovic byli velkým lákadlem. A diváci se mohli bavit nejen pohledem na dva bývalé reprezentanty – vedle bouřliváka Řepky i Martina Jiránka –, ale i divokým průběhem s dvanácti brankami. Janovice v utkání III. třídy, deváté nejvyšší nebo chcete-li druhé nejnižší soutěže, vyhrály nad rezervou Sedlece 8:4.

„Ze zápasu jsem překvapený. Přišla spousta lidí a utkání mělo úroveň. Navíc diváci viděli hodně branek," konstatoval pro kutnohorsky.denik.cz po zápase Řepka.

Připsal si i nešťastné momenty. „První branka domácích padla po mé teči, ale u té druhé si nejsem jistý, kdo míč hrál. Bylo nás tam více. To se holt stává. Jinak by asi domácí gól nedali,“ usmíval se Řepka, zatímco Jiránek mohl smutnit, protože předčasně odstoupil pro zranění.

Výhru dirigoval Kacafírek, který nastřílel čtyři branky.

Ve druhém kole nastoupí Červené Janovice v sobotu doma od 14 hodin proti Vlkanči. Lze čekat asi další nával, fotbalový prales diváckou návštěvou asi opět zastíní druhou ligu. Možná i první.

Reklama