Hlavní obsah

Na Superpoháru UEFA v Budapešti bude moci být až 20 tisíc diváků

Na zářijovém Superpoháru mezi fotbalisty Bayernu Mnichov a Sevilly bude moci být v hledišti Puskásovy Areny v Budapešti až 20 tisíc diváků. Evropská fotbalová unie (UEFA) dnes uvedla, že umožní naplnění stadionu v maďarské metropoli až do 30 procent kapacity z 67 tisíc lidí. Utkání se bude hrát 24. září.

Foto: Matthew Childs, Reuters

Hráči Bayernu slaví triumf v Lize mistrů

Článek

UEFA už minulý týden oznámila, že tradiční duel mezi úřadujícími vítězi Ligy mistrů a Evropské ligy bude prvním testem návratu diváků na stadiony. Nejbližší zápasy Ligy národů i předkola evropských pohárů se ale i nadále budou hrát kvůli pandemii koronaviru před prázdnými tribunami.

"Bylo důležité předvést, že fotbal je možné hrát i ve složitých časech, bez fanoušků ale náš sport ztratil něco ze svého kouzla. Chtěli bychom využít Superpohár UEFA v Budapešti jako pilotní projekt začátku návratu fanoušků na zápasy," uvedl prezident UEFA Aleksander Čeferin s narážkou na to, že vyvrcholení obou pohárových soutěží se v minulých týdnech odehrálo bez diváků.

"Úzce spolupracujeme s maďarským svazem a vládou na zavedení opatření, která zajistí bezpečnost všem účastníkům a návštěvníkům zápasu. Nebudeme riskovat zdraví lidí," dodal šéf evropského fotbalu.

Reklama

Související témata: