Hlavní obsah

V Třinci bude na úvod sezony chytat gólman San Jose

Hokejový brankář Josef Kořenář bude v úvodu sezony hrát v extraligovém Třinci. Dvaadvacetiletý gólman, jenž působí v zámoří a je hráčem San Jose, s Oceláři trénuje od minulého týdne a dnes poprvé nastoupí i do pohárového zápasu proti Hradci Králové.

Foto: Sport.cz

Brankář Josef Kořenář z týmu San Jose Barracuda

Článek

"Josef Kořenář je talentovaný mladý brankář, který má navzdory nízkému věku hodně zkušeností. V San Jose Baracuda (v AHL) si rychle vybudoval silnou pozici a je zřejmě jen otázka času, kdy dostane šanci i v prvním týmu. Věřím, že nám i jemu bude angažmá v Třinci ku prospěchu," uvedl sportovní manažer Jan Peterek na klubovém webu.

Kořenář před odchodem do USA působil v Jihlavě a na kontě má i třináct startů v extralize. Se San Jose podepsal smlouvu před třemi lety. Poslední dva roky působí na farmě v týmu Barracuda v nižší AHL. V NHL se dosud nepředstavil. V Třinci doplní v brankovišti Jakuba Štěpánka a Nicka Malíka.

Talentovaný Kořenář je třetím hráčem ze zámoří, který bude v Třinci vzhledem k pozdějšímu startu nové sezony za Atlantikem působit. Již na začátku srpna Oceláři potvrdili dohodu s útočníkem Filipem Zadinou z Detroitu, v tomto týdnu formálně doladili příchod svého odchovance Lukáše Jaška, který působil stejně jako Kořenář v AHL.

Reklama

Související témata: