Hlavní obsah

Výborně! Rosol vyřadil nasazenou dvojku. Zahraje si o semifinále. Wawrinka odstoupil

Praha
Aktualizováno

Český tenisový reprezentant Lukáš Rosol si na pražském challengeru RPM Open By Moneta zahraje o semifinále. Ve třetím kole otočil zápas proti turnajové dvojce Pierru-Huguesi Herbertovi, kterého nakonec porazil 6:7 (10:12), 6:3, 6:4. Příštím soupeřem českého veterána bude Rakušan Sebastian Ofner.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Lukáš Rosol postoupil v Praze do čtvrtfinále.

Článek

Nezaváhal ani velký favorit turnaje Stan Wawrinka. První nasazený hráč porazil Nizozemce Botice Van De Zandschulpa 6:3, 6:3. V utkání čelil sedmi brejkbolům, ale servis prohrál jen jednou, když ve druhém setu přišel o vedení 3:1. V koncovkách obou setů měl ale navrch.

Večer ovšem přišla zpráva, že odstupuje kvůli zranění stehenního svalu. "S těžkým srdcem musím oznámit své odstoupení, důvodem je zranění stehna, které mě poslední dny trápí," uvedl Wawrinka v tiskové zprávě. "Chtěl bych všem poděkovat, že mi dokázali umožnit zahrát si v posledních dvou týdnech zase tenisové zápasy. Zároveň bych se chtěl omluvit svým fanouškům, že tento turnaj nemohu dokončit, jak bych si přál. Pobyt v Praze jsem si ale užil, stejně jako oba turnaje."

Moneta v Praze, challenger okruhu ATP (antuka, dotace 137 560 eur):
Dvouhra - 3. kolo:
Rosol (ČR) - Herbert (2-Fr.) 6:7 (10:12), 6:3, 6:4.
Wawrinka (1-Švýc.) - Van De Zandschulp (15-Niz.) 6:3, 6:3.

Reklama

Související témata: