Hlavní obsah

Ostrava - Budějovice 2:2Baník propadal a fanoušci pískali. Nakonec díky šťastné teči urval bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Šulc 0 : 1
38. Matějka 0 : 2
45. Potočný (penalta) 1 : 2
86. Chvěja 2 : 2
Záznam online reportáže

Ostrava
Aktualizováno

Fotbalisté Baníku Ostrava v utkání druhého kola první ligy remizovali s Dynamem České Budějovice 2:2. Baník prohrával už 0:2 a fanoušci nespokojeně pískali. Před půlí ho vrátila do hry proměněná penalta, o výhru pak připravila Dynamo šťastná teč po ráně Chvěji ve druhém poločase. Duel skončil nerozhodně 2:2.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Roman Potočný z Ostravy se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

Baníku domácí premiéra herně ani bodově podle představ nevyšla. Po úvodním debaklu 0:6 se Slavií to byly možná trochu překvapivě České Budějovice, které v první půli působily fotbalověji a nebezpečněji.

Domácí dopláceli na časté ztráty a nepřesnosti. Hosté po nich dokázali rychle přenášet hru, ale v úvodu ještě žádnou akci ke gólu nedotáhli. Až ve 23. minutě jeden z několika výborných centrů Kladrubského našel na zadní tyči Šulce, který hlavičkou do Laštůvkova protipohybu zajistil Dynamu vedení.

Baník se nemohl dostat do zápasu. Hosté naopak nadále hrozili z brejků a při další možnosti Brandnera vynikl Laštůvka. V 38. minutě však už Jihočeši skórovali podruhé. Matějka na malém vápně z voleje napálil do sítě Javorkův centr ze strany a připsal si první gól v nejvyšší soutěži.

S Ostravou to nevypadalo dobře, přesto se nadechla. Rozhodčí Ardeleanu po konzultaci s kolegou u videa posoudil zákrok na Jiráska ve vápně jako nedovolený a Potočný z penalty v posledních sekundách první půle snížil.

Domácí udělali už o poločase dvě změny a ve druhém dějství šel jejich výkon přece jen pozvolna nahoru. Pořádně rozproudil hru Baníku až nigerijský mladík Tijani, který si dobrým pohybem říkal o balony. Nejprve hlavičkou minul branku, pak měl balon po pasu za obranu na levou nohu, ale rána mu nesedla. V 77. minutě do třetice trefil hlavou břevno.

Střídající hráči výkon Baníku zvedli a jeden z nich stál i za vyrovnáním. Chvěja při svém ligovém debutu v 85. minutě napřáhl z dálky a balon s dvojitou teči hostujících hráčů zaplul do protipohybu gólmana Drobného k tyči. Rozhodčí kvůli přerušení utkání a ošetřování nastavil přes 10 minut, žádný z týmů už ale výhru na svou stranu nestrhl.

2. kolo první fotbalové ligy:
Ostrava - České Budějovice 2:2
Branky: 45. Potočný z pen., 86. Chvěja - 23. Šulc, 38. Matějka. Rozhodčí: Ardeleanu - Kotík, Hurych - Julínek (video). ŽK: Juroška, Holzer, Potočný - Kladrubský, Novák, Valenta. Diváci: 3900 (limit 5102 na stadionu).

Reklama

Související témata: