Hlavní obsah

Kajakář Prskavec získal na Lipně potřetí český titul

Lipno nad Vltavou
Aktualizováno

Kajakář Jiří Prskavec potvrdil na mistrovství republiky ve vodním slalomu na Lipně roli české jedničky a získal třetí domácí titul v kariéře. Český šampionát ovládl dvojnásobný mistr světa poprvé od roku 2017.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jiří Prskavec potvrdil na mistrovství republiky roli favorita.

Článek

Sedmadvacetiletý Prskavec ve finále na přírodní trati předvedl čistou jízdu a o rovnou sekundu porazil Víta Přindiše, jenž zaznamenal jeden dotek branky. Třetí byl s odstupem 1,04 sekundy Ondřej Cvikl. Těsně pod stupni vítězů skončil někdejší mistr světa a stříbrný olympijský medailista Vavřinec Hradilek, který si připsal dotyk na předposlední brance.

"Mám z toho obrovskou radost, i když mi to kluci Vítek s Vávrou trochu nechali. Jeli rychlejší časy, ale dali si jednoho šťoucha. Trať byla hrozně jednoduchá, muselo se to valit dolů a ten šťouch nejde dojet," řekl České televizi Prskavec, jenž si před měsícem během nominačních závodů zajistil účast na odložených olympijských hrách v Tokiu.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Jiří Prskavec na mistrovství republiky ve vodním slalomu.

Nominaci do Tokia má zaručenou i jeho tréninková kolegyně Kateřina Kudějová, jež v sobotu skončila v kategorii K1 při vítězství Amálie Hilgertové pátá.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Vítězka kategorie K1 žen Amálie Hilgertová.

Jako jediná obhájila loňský republikový titul Tereza Fišerová, která k bronzu na kajaku přidala suverénní triumf ve své parádní disciplíně C1. Nejlepší česká kanoistka zvítězila s náskokem více než 10 sekund před sestrami Gabrielou a Martinou Satkovými.

Mezi kanoisty si dojel pro první mistrovský titul Václav Chaloupka, jenž si letos poprvé v kariéře vybojoval účast v reprezentaci a může se těšit na pražské mistrovství Evropy. Na kanále v Troji se o kontinentální medaile pojede za tři týdny 18. až 20. září.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Kateřina Kudějová.

Mistrovství ČR ve vodním slalomu v Lipně nad Vltavou:
Muži:
K1:
1. Prskavec 99,07 (0 tr. sekund)
2. Přindiš -1,00 (2)
3. Cvikl (všichni USK Praha) -1,04 (0)
C1:
1. Chaloupka (USK Praha) 107,34 (0)
2. V. Heger (Dukla Brandýs n/L) -1,16 (2)
3. Větrovský (USK Praha) -1,76 (2)
Ženy:
K1:
1. A. Hilgertová (USK Praha) 106,65 (0)
2. Valíková -2,82
3. Fišerová (obě Dukla Brandýs n/L) -3,24 (0)
C1:
1. Fišerová 113,39 (2)
2. G. Satková (USK Praha) -10,33 (2)
3. M. Satková (Dukla Brandýs n/L) -10,92 (2)

Reklama

Související témata: