Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Zlín 1:3Mladá Boleslav debakl nenapravila, prohrála i druhý zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Buchta 0 : 1
32. Tatajev 1 : 1
53. Drame 1 : 2
89. Poznar (penalta) 1 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli i ve druhém utkání nové prvoligové sezony. Po debaklu 0:4 na hřišti Bohemians 1905 podlehli doma Zlínu 1:3. "Ševci" vedli v zápase 2. kola po trefě Petra Buchty, za domácí ještě do přestávky srovnal Alexej Tatajev. Vítězství hostů zařídil po změně stran Youba Dramé, pojistku přidal v závěru z penalty Tomáš Poznar.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Drchal z Mladé Boleslavi.

Článek

Zlín, který v úvodním kole doma nestačil na Slovácko 1:2, poprvé zahrozil ve čtvrté minutě. Fantiš přihrál do vápna, ale Čanturišvili v ideální pozici ve vápně špatně zakončil.

V 18. minutě se "Ševci" dočkali, když se po Jiráčkově rohovém kopu prosadil hlavou Buchta a připsal si první ligový gól od března 2016. Zlín nadále hrozil z rohů, po dalším z nich hlavičkoval Fantiš těsně vedle.

Středočeši srovnali z jediné pořádné akce v úvodním dějství. Budínského přetažený rohový kop vrátil před branku Mazuch a Tatajev ve 32. minutě hlavou překonal Dostála.

Od druhé půli nastoupil v domácím týmu nově příchozí útočník Škoda, který v minulém ročníku působil v Příbrami. Výraznější moment však nezaznamenal.

Vedení si vzal zpět na svou stranu Zlín, když střídající Jawo našel v 53. minutě před brankou zakončujícího Dramého. Francouzský záložník oslavil první gól v české lize.

Vyrovnat mohl bývalý zlínský hráč Ikaunieks, jenže jeho střelu zblízka zastavil obránce Procházka. Následnou Budínského ránu zpoza šestnáctky vytáhl mimo tři tyče Dostál.

V 88. minutě fauloval domácí Fulnek ve vápně Cedidlu a nařízený pokutový kop proměnil hostující Poznar. Jednatřicetiletý útočník se z penalty prosadil i v předchozím kole proti Slovácku.

Zlín porazil Mladou Boleslav v nejvyšší soutěži po třech zápasech a venku v lize zvítězil po 13 utkáních. Mladá Boleslav prohrála čtvrtý ligový duel po sobě.

2. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Fastav Zlín 1:3 (1:1)
Branky: 32. Tatajev - 18. Buchta, 53. Dramé, 89. Poznar z pen. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Vodrážka. ŽK: Fulnek - Conde, Poznar. Diváci: omezený počet (limit 5102 osob na stadionu).
M. Boleslav: Mikulec - Jakub Klíma (77. Douděra), Mazuch (58. Ikaunieks), Tatajev, Gabriel - Janošek (46. Škoda), Túlio (85. Kulhánek) - Zahustel, Budínský, Fulnek - Drchal (59. Mašek). Trenér: Weber.
Zlín: Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Fantiš (70. Janetzký), Conde, Jiráček (81. Hlinka), Matejov - Dramé (74. Cedidla), Poznar, Čanturišvili (46. Jawo). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: