Hlavní obsah

Pála odložil návrat do ringu. Přednost dostal kamarád, nechce ho podtrhnout

Praha

Menší změna, v pondělí ohlášený comeback do profesionálního boxu Ondřeje Pály se neuskuteční 26. září, ale přesune se na jiný termín. Návrat po šesti letech do profiringu s Filipem Hrgovičem se kryje s galavečerem organizace OKTAGON MMA, kde Pála půjde do rohu s Miroslavem Brožem jako jeho trenér.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Boxer Ondřej Pála dal přednost kamarádovi, jeho návrat do ringu se odkládá.

Článek

„S Mírou se připravujeme půl roku, nemůžu najednou odjet a nejít s ním do zápasu, to mu nemůžu udělat, proto jsem se rozhodl, že Míra dostane přednost. Míru tam nenechám. Zápas s Hrgovičem bude, ale v jiném termínu, který zatím neznám," ohlásil změnu Pála.

Chorvatská jednička, světová jedenadvacítka a olympijský medailista z Ria, který má v profesionálním ringu bilanci 10:0. S takovou vizitkou nastoupí soupeř proti Pálovi. Český boxer se připravuje od středy na návrat po šesti letech, ale v hlavě má také svého svěřence Miroslava Brože.

„Půjdu s Hrgovičem kdykoliv, jsme na tom domluvení, ale Míru nemůžu podtrhnout. Před týdnem jsem jim zápas potvrdil, protože jsem měl zprávy, že se Oktagon bude přesouvat, ale nakonec vyšly zápasy na stejné datum a já Mírovi do toho nehodím vidle," zopakoval důvod změny Pála.

V roce 2014 měl Pála poslední profesionální zápas. V listopadu minulého roku se vrátil mezi amatéry, vyhrál český titul. Před pár týdny si premiérově vyzkoušel amatérský duel v MMA, který prohrál. Za čtyři týdny měl skočit do profiboxu se soupeřem, který atakuje první světovou dvacítku v těžké váze. Chorvatovi je osmadvacet let, Pálovi o osm roků více.

„Prostě přišla nabídka, prožiju si vystoupení z komfortní zóny, tréninky mě baví, tak proč to nezkusit. Všichni říkají, jak je skvělej, tak proč ho nevyzkoušet. Připravím se a budu ho chtít seknout. Když to nedopadne, tak houby zle. Žádný stres, sportem se bavím, budu určitě uvolněnější, což bude určitě lepší v zápase," je v klidu Pála, boxer, trenér a také jeden z promotérů organizace I Am Fighter.

Reklama

Související témata: