Hlavní obsah

Slavia chystá velkou ránu! Zkouší přivábit nedávného kapitána Plzně

Aktualizováno

Během reprezentační přestávky může vybuchnout pořádná přestupová bomba. Český mistr podle zákulisních informací chystá transfer, který by krutě zabolel jeho vicemistrovského konkurenta. Fotbalová Slavia si totiž v Genku vyhlédla slovenského záložníka Patrika Hrošovského, který do Belgie odcházel jako kapitán Viktorie. Plzeňští by ho brali zpátky, problém je však v odstupném. Do hry tak rázně vstoupili sešívaní, pro něž díky tučným ziskům z poslední doby není nic nemožné... O Hrošovského se nicméně zajímá také Midtjylland či Glasgow Rangers.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Z Plzně přes Belgii do Slavie!? Patrik Hrošovský jako kapitán Viktorie.

Článek

Situace není pro žádnou ze stran momentálně jednoduchá. A právě proto z ní jako vítěz může vzejít finančně nadupaná Slavia.

Patrik Hrošovský přišel do Genku před rokem jako velká posila za 5,2 milionu eur. Jenže nový německý trenér Hannes Wolf upřednostňuje buldočí fotbal s nákopy na vysoké urostlé chlapy a subtilní špílmachr mu do něj jaksi nepasuje. Proto se slovenský reprezentant na začátku sezony ani nedostává do nominace k utkáním.

Foto: Sport.cz

Patrik Hrošovský v doprovodu manželky a bratrů Zíkových z agentury Global Sports, která ho zastupuje, si zapózoval na stadionu v Genku.

Hrošovský má mladou rodinu, chce hrát, a tak hodlá neutěšenou situaci řešit. Zájem o něj projevuje dánský mistr Midtjylland nebo renomovaný skotský klub Glasgow Rangers. Angažmá v české lize, kterou tak dobře zná, by však pro něj nesjpíš bylo ideálním řešením.

Cizince sledujeme, připouští Trpišovský

Sešívaní na startu ligy připustili, že mají zálusk na další posily.

„Bavíme se o třech jménech, o která bychom se chtěli doplnit - ale zřejmě jen v případě nějakého odchodu. Nabídky na naše hráče chodí průběžně a my musíme být připravení," vysvětlil trenér Jindřich Trpišovský.

Jména si samozřejmě nechává pro sebe. „Jedná se o fotbalisty ze zahraničí, každý z nich má trochu jiný příběh. Jednoho bychom si rádi pojistili a nechali ho rozehrát třeba jinde. Další dva jsou hotoví hráči. Ale jak říkám, posily by zřejmě byly navázané na případné odchody," plánuje trenér.

Sparta? Viktorka? Slavia...?

O Hrošovského se v létě zajímala i Sparta, momentálně však chce především dotáhnout návrat Davida Pavelky z Turecka.

Osmadvacetiletý špílmachr slavil tři tituly (2015, 2016, 2018) v Plzni a Viktoria by ho zvláště po minulém týdnu hrůzy ráda přivítala zpět. Jenže problém je v odstupném. Genk nemá zájem o hostování, záložníka chce případně prodat rovnou na přestup za pořádný ranec, což je pro Plzeň problém.

Favoritem je tak Slavia. Ani jí se však rovnou do přestupu podle zákulisních zpráv nechce, podle jejích představ by bylo hostování s následnou opcí. Sešívaní hodlají údajně vyčkat na úterní los play off Ligy mistrů, a pak se rozhodnou.

Je tady navíc ještě jedna zápletka. Genku se start do sezony nepovedl, po čtyřech kolech je v belgické lize až desátý. Trenér Wolf tak sedí na značně vratké židli. Pokud by ho klub vyhodil, mohl by Hrošovský získat svou pozici v týmu zpátky a pak by na žádný odchod nemusel pomýšlet...

Reklama