Hlavní obsah

V přípravě na KHL onemocnělo koronavirem 131 hokejistů

Moskva

Ani Kontinentální hokejové lize se nevyhnuly problémy s onemocněním covid-19. Prezident soutěže Alexej Morozov uvedl, že pozitivní testy na koronavirus mělo v přípravě do neděle 131 hokejistů. KHL ve středu začne jako první hokejová soutěž v Evropě.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

Podle Morozova se 57 hráčů již uzdravilo, všichni měli jen mírný průběh onemocnění. "Byli pod neustálým dohledem klubových lékařů, situaci sledovala i zdravotnická služba KHL," řekl Morozov na tiskové konferenci před startem ligy.

Pandemie koronaviru ovlivnila přípravu prakticky všech týmů. "Každý si je dobře vědom obtíží, kterým musely kluby i liga čelit. Pandemie a související omezení se pro nás staly zkouškou naší síly. V některých týmech šlo několik hráčů do karantény najednou a téměř všechny musely měnit plány přípravy," uvedl šéf soutěže s tím, že obecně platí, že všechny problémy byly vyřešeny nebo se řeší. "Hlavní věc je, že jsme připraveni na začátek sezony," dodal Morozov.

Přestože KHL začne podle plánu a vedení soutěže podle Morozova ani neuvažovalo o odkladu startu, ne na všech zápasech budou přítomni diváci. Aktuálně platí, že bez fanoušků se bude hrát v Kazachstánu, Čerepovci a Novosibirsku.

"Vždy je nutné dodržovat doporučení regionálních úřadů a také brát ohled na to, kolik diváků může do jednotlivých arén přijít za předpokladu, že budou dodržena všechna bezpečnostní opatření," konstatoval Morozov s tím, že nejlepší řešení vždy najdou jednotlivé kluby. "Neexistuje a nemůže existovat univerzální vzorec," podotkl.

Reklama

Související témata: