Hlavní obsah

ME ve vodním slalomu v Praze bude bez diváků, jen pro pozvané

Praha

Mistrovství Evropy ve vodním slalomu v Praze se uskuteční bez diváků. Do areálu v Troji budou mít od 18. do 20. září přístup jen akreditované osoby, jako jsou závodníci, doprovod, organizátoři a média, VIP hosté, smluvní partneři a další pozvaní lidé. Vstupenky pro veřejnost se prodávat nebudou, uvedli dnes organizátoři.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tereza Fišerová během finále ve 3. závodě ČP ve vodním slalomu v Troji. Ilustrační foto.

Článek

Čeští reprezentanti tak kvůli opatřením proti koronaviru přijdou o skvělou atmosféru, která je před dvěma lety hnala za evropskými medailemi. Navzdory absenci fanoušků je ale bude z komentátorské věže hecovat oblíbená dvojice Daniel Stach, Miroslav Lenc.

Fanoušci se budou muset spojit se zprostředkovaným zážitkem. "Zveme všechny fanoušky ke sledování přímých televizních přenosů na ČT Sport v sobotu a v neděli. Všechny aktuality i informace ze zákulisí se budeme snažit v co největší míře zprostředkovat i přes sociální sítě, aby letos i přes omezení nebyli diváci ochuzeni o typickou atmosféru závodů v Troji," uvedl v tiskové zprávě ředitel organizačního výboru Jiří Rohan.

Evropský šampionát ve vodním slalomu se měl původně uskutečnit v květnu v Londýně, ale kvůli koronaviru byl zrušen. Do Prahy byla na tento zářijový termín původně naplánovaná zastávka Světového poháru, ale mezinárodní federace ji chtěla v upravené termínové listině přesunout na říjen, což tuzemským organizátorům nevyhovovalo. Proto se ucházeli o pořádání náhradního ME a s kandidaturou uspěli.

Evropské tituly budou obhajovat kajakářka Amálie Hilgertová a kajakář Vít Přindiš. Největší domácí nadějí bude úřadující kajakářský mistr světa Jiří Prskavec, který má po suverénním výkonu v domácích nominačních závodech jistotu OH v Tokiu. Olympiádu už si vybojovala kajakářka Kateřina Kudějová. Naopak mezi kanoisty a kanoistkami se bude na ME o obsazení jediného olympijského místa teprve rozhodovat. Velmi blízko má k němu kanoistka Tereza Fišerová.

Reklama